14. dubna 2020 • 12:57

Hvězda NASCAR Larsson potrestán za rasismus při esportu. Dostal padáka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký automobilový jezdec Kyle Larson přišel kvůli rasistické nadávce při esportu o angažmá ve stáji Chip Ganassi Racing. Vedení týmu propustilo hvězdu zámořské série NASCAR kvůli tomu, že v nedělním přímém přenosu z virtuálního závodu zaznělo z Larsonových úst slovo "negr".



"Takový jazyk nebude NASCAR tolerovat," konstatovalo v prohlášení vedení prestižního seriálu. "Extrémně nás zklamalo, co Kyle během závodu iRacing řekl. Bylo to neakceptovatelné," přidal Larsonův tým.

V pondělí dostal sedmadvacetiletý Larson od vedení seriálu na neurčito zákaz startů a stáj, za kterou závodil sedmým rokem, mu na dobu suspendace pozastavila mzdu.

Od vítěze 13 závodů NASCAR se rázem odvrátili i sponzoři. "Takové komentáře jsou nepřijatelné. Tohle (Larsonovo propuštění) je jediná adekvátní reakce," uvedl tým.

Sedmadvacetiletý Larson, vítěz třinácti závodů NASCAR, se za incident  omluvil. Na twitteru zveřejnil kajícné video.

"Včera večer jsem udělal chybu a řekl slovo, které nikdy, nikdy nemělo zaznít," řekl Larson. "Tak jsme vychován nebyl. Vím, že už to patrně nelze napravit," dodal.

Závody NASCAR stejně jako další sportovní akce mají kvůli pandemii koronaviru nucenou pauzu. Jejich aktéři vyplňují volno mimo jiné účastí ve virtuálních závodech prostřednictvím videoher.

Témata:  nascar, larsson, esport
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud