5. listopadu 2022 • 12:45

Král je mrtev, ať žije král: Ryze korejská sestava Dallas Fuel se stává vítězem OWL 2022

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve velmi napínavém best-of-seven finále, které přineslo divákům sedm map, si hráči Dallasu poradili s borci ze San Francisca se skórem 4-3. Jeden milion dolarů a pěkná trofej putuje do rukou Fuel. Gratulujeme!



Pátá v pořadí sezóna Overwatch League je u konce. Dnešní ráno rozhodlo o vítězi letošního ročníku prestižní ligy. V rozhodujícím Grand Finále se střetli hráči Dallas FuelSan Francisco Shock a jak už titulek napovídá, šťastný konec této bezmála půl roku dlouhé pohádky byl jen pro jeden tým a to konkrétně pro Dallas.

Celkově vzato první ročník Overwatch League 2022 se odehrál ve fázi beta testu, jelikož druhý díl Overwatche nebyl přístupný pro běžné smrtelníky. Samotná beta sequelu byla dostupná pouze pro profesionály a neobešlo se bez starých dobrých bugu a nečekaných banů hrdinů (Mei).

Anaheim aréna vítá nové šampiony

Tak či onak chyb v beta klientu hry nebylo příliš a dá se na férovku říct, že testovací verze Overwatch 2 byla celkem stabilní. Zúčastněné Overwatch League kluby neměly velké problémy se samotnou hrou, což je jedině dobře.

Zpátky k lize. Skupinová část prošla hladce. Nejlepší týmy západní a východní divize: Seoul Dynasty a Dallas Fuel. Favorité postoupili do play-off fáze turnaje, kde je čekali důležité zápasy o postup do Grand Finále offline klání.

Vyřazovací část šampionátu trvala necelý týden a přinesla několik milých a nemilých překvapení. Mile překvapili evropští hráči London Spitfire, kteří se o dost zlepšili a předvedli hezký výkon. Nemile se předvedli svěřenci trenérů Los Angeles Gladiators a Seoul Dynasty, od kterých se čekalo víc.

Nejdůležitější zápas v tomto roce mezi Dallas Fuel a San Francisco Shock nabídl divákům skvělé momenty a sedm map. Oba týmy mají na svých stranách neskutečně nabušené a zkušené hráče, ale vítězem mohl být jen jeden klub.

Crustyho osmičlenná parta (SFS) se snažila o nemožné. Stát se prvním kolektivem v historii Overwatch League, který získá tři cenné tituly. Musíme říct, že se jim to málem povedlo. 

Na rozhodující mapě (Colosseo) zrdcadlová kompozice s nekutečně silnou a užitečnou Kiriko byla zahrána o něco lépe hráči Fuel, kteří nyní mohutně slaví kýžený titul a bohatou peněžní nadílku. Velká gratulace vítězům a čest poraženým!

OWL 2022: Záznam Grand Finále mezi San Francisco Shock a Dallas Fuel

Výsledná listina Overwatch League 2022

  • 1. místo: Dallas Fuel - 1 000 000 $
  • 2. místo: San Francisco Shock - 500 000 $
  • 3. místo: Houston Outlaws - 350 000 $
  • 4. místo: Hangzhou Spark - 250 000 $
  • 5. až 6. místo: Seoul Dynasty a London Spitfire - 100 000 $
  • 7. až 8. místo: Los Angeles Gladiators a Florida Mayhem - 55 000 $
  • 9. až 12. místo: Philadelphia Fusion, Shanghai Dragons, Atlanta Reign a Toronto Defiant - 35 000 $

 

***

Nenechte si ujít:

 

Zdroj: Twitter

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud