8. května 2017 • 19:54

Analýza MS v hokeji, den pátý. Lotyšsko jako favorit, Slováci musí zabrat

Autor: Sazka Fantasy
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní hrací den nabízí zápasy týmů, které budou bojovat spíše o udržení, ale i o některá místa v play-off. Největší favorit dne je Lotyšsko. To nastoupí proti Itálii. Logickou volbou se tak stává nasazení brankáře Lotyšů. Vždyť během dvou zápasů inkasovali jen jeden gól.



Nyní se dá očekávat, že nastoupí do branky týmová dvojka Punnenovs (8,8 milionů). Ten pravidelně chytá švýcarskou ligu, takže svou kvalitu rozhodně má. Přemýšlet se dá i nad norským Haugenem (9,5), ale Slovinsko je zarputilý soupeř, což na vlastní kůži poznalo již Švýcarsko.

Do obrany určitě se vyplatí zakomponovat i obránce Lotyšska. Kulda (9 milionů) a Galvins (9) mají stejnou cenu a patří k nejvytěžovanějším hráčům týmu. Ušetřit v rozpočtu byste mohli díky nasazení Cibulskise (7,4). Tento bek chodí i napřesilovky na které Lotyšsko dost spoléhá.

Norové se v obraně nejvíce spoléhájí na Holose (9,2). Tento bek švédského Fäjerstadu strávil na ledě v obou zápasech více jak 27 minut. Zatím se přesného zásahu ještě nedočkal, ale vzhledem k jeho celkem šesti střeleckým pokusům by už nějaké body mohl získat.

I do útoku nezbývá než doporučit reprezentanty Lotyšského hokeje. Z jejich hráčů by se v podstatě dala dát dohromady celá sestava. V té by rozhodně neměla chybět hlavní účtočná hvězda v podobě Zemguse Girgeronse (10,4). Chodí na přesilovky, střílí a hraje kolem dvaceti minut za zápas. Zatím má bilanci 1 + 1 a proti Slovincům by ji mohl rozšířit. Indrasis (8,7) je zase se dvěma góly nejlepším střelcem týmu.

Sestav vlastní tým MS a vyhraj trénink s Jaromírem Jágrem!

Hraj Fantasy MS o trénink s Jaromírem Jágrem Hraj Fantasy MS o trénink s Jaromírem JágremFoto Sport

Levnou variantou by pak mohl být Rihards Bukarts (6,7). Bratr zlínského Roberta sice nedostává tolik prostoru, ale vévodí se třemi asistencemi produktivitě svého mužstva a objevuje se i při přesilových hrách. V těch Lotyšsko dalo již čtyři branky.

Slovensko naopak potřebuje zabrat. Proti Dánsku jsou mírným favoritem, to zatím rovněž nepředvádí nejlepší výkony. Naši sousedé mají problém hlavně s produktivitou. Bližňák (8,9) na turnaji vystřelil už osmkrát, ale zatím si připsal jen jednu asistenci. Stejně na tom je Kudrna (8,9). Ten sice branku vstíil, ale nebyla mu uznána. A jestli vám v rozpočtu něco zbyde, tak byste to mohli investovat do Miklíka (11,0). Slovensko zatím vstřelilo na turnaji 4 branky a tento hráč má bilanci 2 + 1.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud