19. července 2018 • 11:21

Kdo by mohl nečekaně zazářit? Posila mistra i miláček fanoušků nováčka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start nové sezony Fortuna ligy se kvapem blíží a s ním i první kolo SAZKA Fantasy. Mezi oblíbené hráče v sestavách hráčů patří tradiční tahouni prvoligových mužstev. Škoda, Stanciu, Krmenčík ale nejsou jediní, kdo dokáže bodově přispět. Vybrali jsme pro vás pět hráčů, kteří by se mohli stát překvapením sezony 2018/19 a mohli by rozšířit váš bodový zisk. 



Joel Ngandu Kayamba (SFC Opava)

V posledních letech opavský fotbal vzkvétá. Útočná hra baví diváky a jedním z hráčů, kteří táhnou Opavu, je právě Joel Ngandu Kayamba. Po svém příchodu do SFC z Pardubic chytil parádní formu a stal se miláčkem opavských fanoušků, a to i díky svým kouskům na sociálních sítích. Jeho videa z oslav postupu se stala legendárními. Ve 28 zápasech si v loňské sezoně připsal deset branek a osm asistencí. Samozřejmě nyní čekají Opavu o level těžší soupeři, ale i tak by Kaymba mohl patřit k příjemným oživením ligy.

Ubong Moses Ekpai (Viktoria Plzeň)

Nigerijský útočník, který již během svého působení ve Zlíně prokazoval své kvality. Sedm branek a čtyři asistence, taková byla jeho bilance v sezoně 2017/18 a i proto si ho vyhlédla mistrovská Viktoria Plzeň. Ta má před startem nového ročníku opět ty nejvyšší ambice a Ekpai by ve společnosti Krmenčíka a spol. mohl vyrůst v jednoho z tahounů. Je však otázkou, kolik prostoru v nabitém kádru Plzně dostane.

Matěj Pulkrab (AC Sparta Praha)

Útočníka pražské Sparty čeká jedna z klíčových sezon. Ve 21 letech bude chtít předvést to nejlepší, co v něm je, aby si řekl o případné zahraniční angažmá. Měl by být jedním z hráčů, na nichž bude stát ofenzivní hra letenských. Pokud ale zastihne Pulkraba začátek sezony ve formě, jakou měl na jaře v Liberci, mohla by Sparta mít plnohodnotnou náhradu za kanonýra Davida Lafatu, který ukončil profesionální kariéru. Jeho ligová bilance je zatím skvělá, když ve 47 startech nastřílel 18 branek, přičemž devět z nich bylo právě v jarní části uplynulé sezony.

Lukáš Juliš (Bohemians Praha 1905)

Ve Spartě pod trenérem Stramaccionim prostor nedostával, stejně tak tomu byl po příchodu kouče Hapala. Nyní začíná pro Lukáše Juliše nová etapa jeho kariéry, a to mezi klokany z Ďolíčku. 23-letý útočník by mohl v novém dresu ukázat, že góly na nejvyšší úrovni dávat nezapomněl. Juliš má na svém kontě i tři branky v Evropské lize a po roce čekání na ligovou trefu určitě bude chtít navázat na své předchozí úspěchy a naplno ukázat svůj čich na góly.

Sestav si vlastním tým z hráčů fotbalové ligy a hraj o 200 tisíc >>

Sestava fotbalové ligy na Sazka Fantasy Sestava fotbalové ligy na Sazka FantasyFoto iSport.cz

Dominik Šup, Patrik Žitný, Daniel Trubač (všichni FK Teplice)

Trio mladíků Dominik Šup, Patrik Žitný a Daniel Trubač se výrazně podílelo na teplické ofenzivě v rámci letní přípravy. Je otázkou, zda si svými výkony řekli o místo v základní sestavě, ale pokud bude jejich nasazení do zápasu předem jisté, určitě stojí za to, některého z nich vyzkoušet. Patriku Žitnému vyšel zejména duel proti Litoměřicku, kdy se dvakrát zapsal mezi střelce. Dvakrát se trefil i Dominik Šup, a to do sítě Jihlavy a Lokomotivy Lipsko. V zápase s ní se trefil i Daniel Trubač, který navíc přidal trefu proti Táborsku. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud