9. srpna 2014 • 22:08

CELÝ SESTŘIH: Vítězství Sparty v Příbrami trefil kapitán Lafata

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEA | Trápení, ale nakonec zakončené tříbodovým úsměvem. Fotbalisté Sparty zvítězili v sobotním utkání 3. kola Synot ligy na hřišti Příbrami 1:0. Výhru letenského favorita zařídil v 70. minutě kapitán David Lafata. Sparta tak vyhrála i třetí ligový zápas v sezoně a zůstává na čele tabulky.



Navíc zopakovala výsledek ze vzájemného jarního utkání, což jsou jediné dvě domácí porážky Příbrami z posledních 12 zápasů. Pro Příbram je to po remízách s Plzní a Libercem i první prohra v sezoně.

Sparta nastoupila bez pravého záložníka Dočkala, kterého trápily zdravotní problémy. Naopak do základní sestavy se vrátil uzdravený Krejčí a Přikryl se tak posunul na pravou stranu. Zde však byl nevýrazný, když Sparta většinu akcí táhla po levé straně.

Příbram se soustředila zejména na pevnou defenzivu a Sparta si tak od začátku vytvořila tlak. Přes obranný blok se ji však dostávalo těžko, a tak se Letenští snažili o nákopy do prostoru za obranu, chyběla jim však přesnost a míče tak často končili v zámezí.

Do první vážnější šance pomohla Spartě chyba domácího kapitána Zápotočného, jehož malou domů vystihl Krejčí, ale z úhlu trefil jen tyč. V 16. minutě po jednom z pasů za obranu přihrával Hušbauer pod sebe do obrovské šance Krejčímu, kterého skvěle vychytal brankář Boháč a stejně znamenitě se vytáhl i proti dorážce Lafaty.

Příbram - Sparta: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

Když se však Spartě nedařilo zužitkovat úvodní nápor, Příbrami rostlo sebevědomí a od 20. minuty začala zlobit i směrem dopředu. Nejnebezpečnější byla rána z rohu vápna po zemi na zadní tyč v podání Řezníčka, ale brankář Bičík ji vyrazil. Po sérii rohů pak zahrozil Zápotočný, ale hlavičku poslal přímo na Bičíka.

I po změně stran se Sparta těžko prosazovala a její hra postrádala rychlost a přesnost. Trenér Lavička se tak pokusil hru oživit nasazením Konatého místo nevýrazného Přikryla a v útoku doplnil Lafatu Bednář. Ale přesto sparťanští fanoušci marně čekali na větší šanci.

Ta přišla až v 71. minutě a hned z toho byl gól. Spartě konečně vyšla rychlá akce, Krejčí se ocitl za obranou a našel před brankou volného Lafatu, pro kterého již nebyl problém ve skluzu poslat míč do branky. Po střeleckém představení v předkole Ligy mistrů se tak poprvé v sezoně trefil i v lize.

Příbram se snažila ještě srovnat a po rozích se dostali do šancí Řezníček se Zápotočným, ale neuspěli. Středočeši tak prohráli a protáhli střeleckou nemohoucnost proti Spartě na 445 minut.

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 71. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Pospíšil. Bez karet.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Mareš (80. Danoski), Tarczal, Hnaníček, Pilík (84. Švancara) - Fillo (63. Stratil) - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa - Vácha - Přikryl (52. Konaté), Matějovský, Hušbauer (65. Bednář), Krejčí (89. Mareček) - Lafata. Trenér: Lavička.

Příbram - Sparta: Gól Davida Lafaty na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Tyč nastřelená Ladislavem Krejčím
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Šance Ladislava Krejčího a Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Šance Jakuba Řezníčka
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Férové gesto Tomáše Zápotočného
Video se připravuje ...

Sparťan Costa předskočil příbramského Martina Suse
Sparťan Costa předskočil příbramského Martina Suse

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud