22. října 2014 • 11:25

Hradec má nové vedení. Pozvednout tým zkusí Pilný i Škorpil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Hradce Králové povede dosavadní asistent Bohuslav Pilný společně se sportovním ředitelem Róbertem Barboríkem. V roli konzultanta bude hlavní skaut klubu a zkušený ligový kouč Ladislav Škorpil. Klub tímto způsobem vyřešil trenérskou otázku po nedělní rezignaci Luboše Prokopce a poté, co nevyšly námluvy s dalšími trenéry v čele s Radoslavem Látalem.



"Od nedělního večera bylo osloveno několik trenérů. Nejdále se dostalo jednání s Radoslavem Látalem, které však ve včerejších pozdně odpoledních hodinách ztroskotalo," uvedl východočeský klub v tiskové zprávě. Podle informací ČTK Látala odmítl pustit jeho současný zaměstnavatel Košice. Hradec měl údajně zájem i o Zdeňka Frťalu, který s Varnsdorfem vede druhou ligu.

Hradeckého týmu se tak ujímá Pilný, bývalý ligový fotbalista Hradce Králové a Liberce, s nímž v roce 2002 slavil mistrovský titul. Poté trénoval Kolín či Převýšov v divizi, než se stal Prokopcovým asistentem v Hradci. Nyní si poprvé vyzkouší vedení týmu v první lize.

"Situace se takto vyvinula a já rozhodnutí vedení klubu plně respektuji. Cítím velikou odpovědnost a s celým realizačním týmem uděláme vše pro to, aby se do konce podzimu udělalo co možná nejvíce bodů a pro jaro zůstala reálná šance na záchranu," řekl Pilný, který bude mít na starosti přípravu týmu a zastřešovat celý proces u A-týmu bude Barborík.

Pilný však bude využívat i rady jednoho z nejzkušenějších současných trenérů Škorpila. Ten by měl v klubu vykonávat podobnou funkci jako například Karel Brückner u současné reprezentace. "S panem Škorpilem budu určitě mnoho věcí konzultovat, protože má mnohaleté zkušenosti a byla by hloupost toho nevyužít," řekl Pilný.

Trenérský triumvirát poprvé povede Hradec v sobotním domácím utkání s Duklou Praha.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud