Hynek Preisler
27. října 2014 • 12:51

Podještědské derby bude víc pikantní. Poprvé půjde o zvláštní trofej

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, tahle slova musíte slyšet hned na začátku. A vězte, že na společné tiskové konferenci Jablonce s Libercem také hned na úvod zazněla. „V žádném případě to neznamená, že Liberec začal spolupracovat s Jabloncem!“



Velcí fotbaloví rivalové v regionu (je veřejným tajemstvím, že majitelé Ludvík Karl a Miroslav Pelta se nemají příliš v lásce), se netradičně společně setkali na 1012 metrů vysokém Ještědu, jenž je vidět z obou stadionů, aby před nedělním již 41. Podještědským derby představili zbrusu novou skleněnou putovní trofej o Krále Ještědu či oficiální logo zápasu.

„Vítěz utkání dostane vždy stejnou cenu, kterou bude předávat hejtman,“ prozradil zavedení nové tradice Martin Půta, který momentálně funkci hejtmana Libereckého kraje zastává a cenu bude tuto neděli na stadionu U Nisy vítězům předávat. Pokud ovšem nebude remíza...

„Vím, co je to derby mezi Spartou a Slavií a doufám, že toto derby se k tomu přiblíží,“ přeje si ředitel jabloneckého klubu Petr Doležal. Podobně jako Sparta se Slavií hrají o Klíč od města Prahy, Liberec s Jabloncem budou bojovat o Krále Ještědu.

V čem je kouzlo derby mezi Libercem a Jabloncem? Odpovídají Štajner, Lafata, či Nezmar
Video se připravuje ...

„Každá trofej je ohodnocení úspěchu, líbí se mi. Jen zbývá maličkost, odvézt si ji do Jablonce,“ usmál se kapitán Jablonce Tomáš Hübschman. Jenže to by mohl být pro jeho tým problém, protože „zelenobílí“ ve dvacetileté historii derby nedokázali u svého konkurenta vyhrát ani jednou!

„Věřím, že sérii prodloužíme,“ rád by zase trofej v neděli zdvihl kapitán Liberce Jiří Fleišman. Hodně prestižní bude zápas také pro kouče Jablonce Jaroslava Šilhavého, který ještě na jaře trénoval ve Slovanu. „Bude to hodně pikantní zápas,“ přiznal kouč v tabulce třetího Jablonce. 41. Podještědské derby se hraje v neděli od 15.45.

Liberec a Jablonec mění historii! Spolu na Ještědu, v neděli proti sobě o novou trofej
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud