29. října 2014 • 17:35

POTVRZENO! Šlágr v Plzni píská Jílek, dostane k ruce i brankové sudí

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je jasno! Ostře sledovaný zápas mezi fotbalisty Plzně a Sparty bude v sobotu večer řídit sudí Jan Jílek, který byl podle informací Sportu nejžhavějším kandidátem na obtížný úkol. Komise rozhodčích FAČR nominovala na přímý souboj o první místo v Synot lize navíc dva brankové rozhodčí.



„Toto opatření odpovídá významu a důležitosti utkání, které se v sobotu mezi Plzní a Spartou odehraje,“ uvedla KR FAČR ve svém prohlášení.

KR delegovala jako hlavního rozhodčího pro utkání Plzeň – Sparta Jana Jílka, jako asistenty pak Ondřeje Pelikána a Zdeňka Dobrovolného. Role brankových arbitrů zastanou Miroslav Zelinka s Radkem Příhodou. Čtvrtým rozhodčím bude Antonín Kordula.

Co mluví pro Jílka, jenž mimo jiné předsedá Jihočeskému krajskému fotbalovému svazu? Velmi pragmaticky řečeno následující kombinace faktorů: Umí pískat. Nikdy nepatřil k „vrahounům“ schopným největších nechutností. A nepatří do tábora nejužších chráněnců, takže v případě selhání bude s lehkým srdcem odstaven.

Sparťané se připravují na souboj s Plzní
Video se připravuje ...

V této sezoně pískal Plzeň i Spartu jednou. Plzeň v osmém kole proti Jablonci (3:1), Spartu ve třetím kole v Příbrami (výhra Letenských 1:0). Tam upřel Letenským penaltu za Řezníčkův faul na Costu. Jeho šéfová Dagmar Damková tehdy jeho chybu potvrdila, část viny přenesla na asistenta.

Jílek dostal důvěru letos v dubnu v jiném velkém zápase, derby Sparta-Slavia (3:0). I tam chyboval, tentokrát Costa fauloval Necida a také se měla pískat penalta. Zatím tento rozhodčí řídil pět utkání a s průměrnou známkou 6,4 mu v hodnocení deníku Sport patří v průběžném pořadí pátá příčka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud