23. prosince 2014 • 12:30

Kadeřábek na odchodu? Ještě ne, prodloužil smlouvu ve Spartě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Pavel Kadeřábek zmizí během pár měsíců z Letné. Když nebude balit kufry v zimě, po sezoně je to tutovka. Odpověď Sparty ale podobné domněnky zpochybňuje. Reprezentační obránce totiž prodloužil s úřadujícím českým mistrem smlouvu až do léta roku 2018.



„Je to skvělý krok v mé kariéře a zároveň vyjádření důvěry od klubu,“ pochvaloval si Pavel Kadeřábek bezprostředně po podpisu nové smlouvy. Informaci o prodloužení kontraktu zveřejnily internetové stránky klubu. „Jsem tu maximálně spokojený a doufám, že přispěji k tomu, abychom získali další tituly a byli úspěšní na všech frontách.“

Vyjma svého krátkého hostování na Žižkově Pavel nikdy neoblékal dres jiného klubu a sparťanem je tak už od malička. „Pavel je pro nás vzorem klubisty a jsme tak moc rádi, že jsme se na prodloužení smlouvy domluvili,“ uvedl člen představenstva Jakub Otava.

„Pavel se vypracoval v jednoho z klíčových hráčů Sparty a dostává pravidelně prostor i v národním týmu. Prodloužení kontraktu na Letné je oceněním vzestupu jeho výkonnosti i důvěry klubu současně,“ dodal hráčský agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest International.

Kadeřábek je železným mužem. Zářil na pravém kraji obrany Sparty v lize i národním týmu, svůj part odehrál na výbornou i v Evropské lize. Nedávno ale vyjádřil přání, že by si chtěl vyzkoušet německou bundesligu a šprtá němčinu. O zájemce totiž nemá nouzi. I když za jeden z klenotů sparťanské sestavy bude muset případný zájemce vysázet pěkných pár desítek milionů korun.

Kluby chtějí hráče, kterému je nejlépe do třiadvaceti let, ale už má reprezentační zkušenosti, pokud možno z finálových turnajů, hraje evropské soutěže a vyhrává domácí ligu. Tohle všechno Kadeřábek splňuje. A cítí šanci, že by to s cizinou mohlo klapnout, i když se nyní upsal na delší čas Spartě.

„Pavel byl připraven přestoupit už teď v zimě, ale vypadá to, že bychom mohli výhledově koukat na jeho odchod v létě. Začínáme se o tom bavit s představiteli Sparty. Pavel je velký sparťan, je klubu vděčný, že ho vychoval, Jaroslav Hřebík je jeho druhý táta. Ale lákají ho výzvy, které čekají za hranicemi. A vidí, že je těžké se do ciziny dostat, proto když tady ta možnost je, rád by jí využil,“ řekl před pár dny Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Kadeřábka zastupuje.

Ten je přesvědčený o tom, že se nejpozději během jara Kadeřábek lasa z Evropy dočká. „Věřím, že v průběhu jara přijde pro Spartu adekvátní nabídka a Pavel dostane od klubu příležitost (na přestup). I pro Spartu to bude ocenění, navíc víte, že Němci vám zaplatí,“ říká Kolář. To na věci, že Kadeřábek nyní na Letné prodloužil kontrakt, díky kterému si určitě polepší, nic nemění.

Už v pondělí si Letenští pojistili prodloužením smlouvy služby záložníka Marka Matějovského.

RENTGEN: Souhra Dočkala s Kadeřábkem pomáhá repre i Spartě
Video se připravuje ...

Chlebovská zpovídala Kadeřábka: DJ Váchu jsme museli vystrnadit!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud