19. února 2015 • 11:42

Ve fotbalové lize se bude volit nejlepší hráč utkání. Pomocí aplikace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci budou v každém utkání první fotbalové ligy, jejíž jarní část začne v pátek, volit nejlepšího hráče. Další novinkou bude i speciální "Víkend otců," během nějž táty s dětmi čekají na stadionech různá zvýhodněni a někde budou mít i vstup zdarma.



O nejlepšího fotbalistu se bude hlasovat pomocí oficiální mobilní aplikace soutěže, kterou lze volně stáhnout pro všechny mobilní platformy. Aplikaci je však třeba mít aktualizovanou. "Ten produkt je relativně jednoduchý a co je pro fanoušky důležité, je zdarma. Není to žádné posílání zpoplatněných esemesek a tak podobně," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda Ligové asociace Dušan Svoboda.

Hlasování vždy odstartuje v 70. minutě zápasu a potrvá do 85. minuty. Zvolen může být domácí či hostující fotbalista, jenž odehraje minimálně půl hodiny. "Věříme, že tím předejdeme zmatkům a budou to hráči, kteří si to v těch daných utkáních zaslouží," vysvětlil ředitel komunikace profesionálních soutěží Daniel Hajný. Vítězové ankety budou po každém utkání vyhlášeni přímo na stadionech.

Projekt "Víkend otců" by měl pomoci zvýšit prvoligové návštěvy. "V tomto kole tátové od rodin, za předpokladu, že na fotbal vezmou vedle potomka ideálně i mámu, budou nejrůznějším způsobem zvýhodněni. Bude to společný projekt všech klubů Synot ligy a doufám, že nám to pomůže," uvedl Svoboda.

Termín a konkrétní benefity ještě nejsou dané a pravděpodobně se budou u jednotlivých účastníků soutěže lišit. "Chceme to posuzovat individuálně a kluby přesvědčit o tom, že je to pro ně dobré. Nechci a nebudu nikoho nutit, aby rozdával lístky na své zápasy zadarmo. To není cesta k tomu, jak dlouhodobě zvednout návštěvnost na stadionech," konstatoval Svoboda.

Vybraná tři utkání jarní části sezony také ponesou označení "Duel rivalů" a bude jim věnována zvýšená mediální pozornost. "Vedou se okolo toho jednání a vybíráme asi z pěti nebo šesti zápasů. Budou to zápasy, které mají velký potenciál a možnou atraktivitu. Právě podle toho, jak se v daném ročníku tabulka vyvíjí. Nemusí to být zrovna zápasy Sparty, Plzně, Slavie nebo Jablonce," dodal Svoboda.

Další debata proběhla na téma Československý superpohár, který by probíhal mezi vítězem české a slovenské soutěže. Plánovaný projekt se trochu vytratil po utkání Evropské ligy Slovan-Sparta, v níž došlo k zásadnímu střetu mezi fanoušky obou táborů. "Zkomplikovalo to situaci," přiznává Dušan Svoboda. "Ale je to pořád v běhu."

Řeč byla také o Českém superpoháru. Utkání mezi mistrem ligy a vítězem domácího poháru se tradičně hraje v létě týden před začátkem ligy. Ale možná dojde ke změně. "Je tu varianta, že zápas odehrajeme po skončení podzimní části, v mezeře před posledním duelem základní skupiny Evropské ligy," vysvětluje Svoboda. "Využili bychom, že české kluby budou hrát většinou až třetí předkolo evropských pohárů, také bychom se vyhnuli nervoznímu termínu před začátkem Synot ligy, kdy panuje například obava ze zranění."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud