21. února 2015 • 21:56

Vstřelil první hattrick, přesto Škoda říká: Odehrál jsem lepší zápasy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože se slávistický fotbalista Milan Škoda dnes v Liberci ve 166. ligovém utkání kariéry dočkal prvního hattricku, už prý odehrál povedenější zápasy. S jedenácti trefami v sezoně se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Libora Doška ze Slovácka, ale stále mu ještě schází dost branek k osobnímu cíli, který si dal před začátkem tohoto ročníku.



"Gólově to byl asi nejpovedenější zápas za Slavii, ale myslím, že herně jsem odehrál i lepší. Jen jsem nedal tolik gólů," řekl po zápase novinářům Škoda. "Poslední hattrick jsem dal někdy v dorostu, nebo v béčku. Je to dlouho. Nějaké penízky do kasy to budou, asi to bude dost," dodal s úsměvem devětadvacetiletý útočník.

Hned v prvním jarním utkání navázal na povedený podzim, během nějž nastřílel v lize osm branek. "Jsem rád, že jsem nějaké góly dal. Vím, že jsem se dostal k Liboru Doškovi, ale důležitější je pro mě v tuhle chvíli to, že jsme vyhráli," pochvaloval si Škoda.

Tři góly nastřílel Liberci v rozmezí 33 minut první půle a všechny si byly poměrně podobné, protože padly z hranice malého vápna. "Bylo to spíš štěstí, že jsem vždy byl ve správnou chvíli na správném místě. Určitě to šlo i nedat, třeba druhý gól to bylo na stojnou nohu. Musím pochválit krajní záložníky, kteří to fantasticky vymysleli," ocenil Škoda spoluhráče.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:3
Video se připravuje ...

Měl šance i na to, aby se trefil víckrát. "Celkově jsme všichni měli těch šancí hodně. Robert Hrubý, mě pak vychytal v druhé půli gólman. Mohlo jich být víc, ale tři góly jsou taky dost," podotkl.

Před sezonou si dal cíl na počet branek, k tajné metě mu prý ale stále dost schází. "Ale dalších jedenáct to určitě není. Jsem snad Messi nebo co?" smál se Škoda.

Trenér Miroslav Beránek nebyl překvapený, že si jeho elitní útočník přenesl podzimní formu i do jara. "Už zimní příprava to naznačovala, není to náhoda. Spoluhráči mu vytvořili příležitosti, on je dokázal proměnit a ještě měl nějaké další šance," prohlásil Beránek.

Škodovi možná pomohlo i to, že se inspiroval jedním z bundesligových střelců, zřejmě kanonýrem Wolfsburgu Basem Dostem. "Díval se na jednoho hráče z bundesligy, dneska se do těch situací dostával podobně jako on. Mohl dát také čtyři góly," řekl kouč Beránek.

Liberec - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Zákrok Isaaka Sackeyho
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Gól Michala Obročníka na 1:1
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Gól Milana Škody na 1:2
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Gól Milana Škody na 1:3
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Zákrok Ondřeje Koláře
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Gól Josefa Šurala z ofsajdu
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Druhý gól Josefa Šurala z ofsajdu
Video se připravuje ...

Jaromír Zmrhal (uprostřed), Milan Škoda (vlevo) a Robert Hrubý ze Slavie se radují z druhého gólu v Liberci
Jaromír Zmrhal (uprostřed), Milan Škoda (vlevo) a Robert Hrubý ze Slavie se radují z druhého gólu v Liberci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud