Jonáš Bartoš
2. března 2015 • 18:40

Odložení sparťané táhnou Příbram. Bednář pálí, Zeman přihrává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Zeman, Roman Bednář. Dva hráči, kteří prošli Spartou. Dva komplikovaní muži, kteří se na Letné stali nechtěným zbožím. V Příbrami ale oba fotbalisté pookřáli. Bednář se hned v prvním ligovém zápase za klub od Litavky trefil, Zeman obě branky do sítě Boleslavi perfektně připravil. Se sedmi asistencemi je nejlepším nahrávačem Synot ligy a dává vzpomenout na svá mladá léta, kdy válel ve sparťanském dresu.



Dlouhé roky to byla nudná, bezbarvá Příbram. Klub bez velké podpory fanoušků, s mizerným zázemím a bojujícím na hraně sestupu. Jenže probíhající sezona je úplně jiná. Pod trenérem Tobiášem fanoušky baví zajímavými signály a na hřišti zlobí výraznými plejery.

Třeba Martinem Zemanem , téměř zavrženým talentem s cejchem nenapravitelného průšviháře. Příbram mu před rokem nabídla pomocnou ruku. Zeman dostal možná opravdu jednu z posledních šancí, jak zachránit profesionální fotbalovou kariéru.

Drobný záložník s fantastickou levačkou se rychle stal oporou, klíčovým mužem sestavy. Téměř každý zápas je vidět. Po létech strádání na hostováních v Rakousku, Slovensku či v Plzni dává vzpomenout na časy, kdy jako devatenáctiletý benjamínek zaujal ve Spartě i skauty Realu Madrid.

Zeman se evidentně zklidnil, drží mu zdraví a splácí klubu investovanou důvěru. Proti Boleslavi to byl jeho zápas. Milimetrovými pasy nachystal branky pro Pilíka i Bednáře , zapsal si asistence číslo šest a sedm. Před druhým Patrikem Hrošovským (6) vede pořadí nahrávačů celé Synot ligy.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Mladá Boleslav 2:0
Video se připravuje ...

V březnu šestadvacetiletý fotbalista vyniká citem pro balon, nápaditými kličkami i nezměrnou energií. V Příbrami je na hostování ze Sparty, kde ho po nejrůznějších problémech prakticky zavrhli a v létě mu tam skončí smlouva. Teď si možná budou lámat hlavu s tím, jestli vyhlášenému technikovi neměli přeci jen dát ještě šanci...

Druhým "zavrhnutým" sparťanem v příbramském dresu je Roman Bednář. Holohlavý útočník zaujal pozici Jakuba Řezníčka, který pro změnu v zimě putoval na Letnou. Už v přípravě začal sypat góly a brankový zápis si připsal i proti Boleslavi.

"Je příjemné, když mi trenér a kluci věří, já to teď moc potřebuju. Cítím se tu dobře, chytnul jsem se, budu bojovat za tým a snažit se dávat co nejvíce gólů to půjde," hlásil spokojeně 31letý bijec.

Trenér Tobiáš po prohře na Spartě (1:4) litoval, že oba hráče v prvním jarním kole nemohl použít. "Ztratili jsme tím padesát procent výkonu," říkal upřímně. Zápas s Boleslaví, kde oba patřili ke klíčovým postavám důležité výhry, mu dává za pravdu. "Dnes se ukázalo, že jsem nelhal. Oba jsou pro nás velmi důležití," zopakoval Tobiáš.

Příbram - Mladá Boleslav: Gól Romana Bednáře
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Šance Martina Zemana
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Kuriózní roh. Tlačilo se u něj 9 hráčů!
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Gól Tomáše Pilíka na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud