13. března 2015 • 11:15

S kým na Jablonec? Počítám s Podaným, dál se uvidí, říká Lavička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z obvyklé defenzivní čtveřice zůstal fotbalistům Sparty před sobotním soubojem o čelo tabulky s Jabloncem pouze jeden stabilní článek. Na severu Čech může nastoupit pouze stoper Mario Holek, zatímco Pavla Kadeřábka vyřadilo zranění a Jakuba Brabce s Costou vyřadily tresty za žluté karty.



"Zrovna to tak blbě vyšlo, ale nedá se nic dělat. Takový je fotbal," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Holek, který ve stoperské dvojici nastoupí nejspíš s Radoslavem Kováčem. K dispozici je však také Ondřej Švejdík.

"Člověk si nevybírá, ale kdo na jakém postu nastoupí, teď určitě prozrazovat nebudu," dodal Holek.Spartě se složení obrany rozpadlo po zápase s Duklou a na přípravu tak měla skoro celý týden.

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Dukla 3:0
Video se připravuje ...

Kromě Kováče se Švejdíkem do stoperské dvojice má letenský tým i několik variant na kraje obrany. Costu asi zastoupí navrátilec z Indie Jakub Podaný a místo Kadeřábka proti Dukle hrál Lukáš Mareček a připraven je také Slovák Juraj Chvátal.

"Zařazení Kuby Podaného se jako nejvíc pravděpodobné," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Rozhodování je to nelehké, ale v posledních dnech jsme věnovali pozornost všem variantám a věřím, že vybereme tu správnou," dodal letenský kouč.

Holek tři nové kolegy v obraně jako velký problém nevidí. "Nevím, jak bude těžké si na to zvyknout. Na trénink bylo dost času a myslím, že jsme se sehráli. Ale uvidíme až při zápase," řekl Holek. "Kdo hraje pravidelně, tak na situace na hřišti reaguje automaticky, zatímco kdo nehraje, tak na ně reaguje jinak," dodal.

MOJE JEDENÁCTKA: Kolik hráčů Plzně vybral Lafata?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud