20. března 2015 • 18:09

Kenija o Petrželově šlápnutí: Sudí to měl před očima a řekl mi hraj

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hlavu Milana Petržely se sesypala kritika poté, co šlápnul ve středečním utkání na záložníka Slavie Levana Keniju. „Oběť“ plzeňského fotbalisty už situaci příliš řešit nechce, omluvu Kenija přijal. Zpětně gruzínského legionáře zaskočila víc reakce rozhodčích, kteří Petrželův prohřešek nijak nepotrestali. O výši disciplinárního postihu už se Kenija starat nebude. „To už mně nebo Slavii nepomůže,“ řekl v rozhovoru pro Sport.



Situaci ze začátku druhého poločasu Kenija dobře viděl. Ačkoliv ležel u autové čáry na břiše, hlavu měl otočenou. „Míč už byl v autu a on si mi stoupl na nohu. Zabránit se tomu nedalo, nemohl jsem uhnout, nebylo kam a ani nebyl čas, jak to šlo rychle. Hned mi došlo, že to není dobrý počin.“

Potvrdil také Petrželova slova o tom, že se mu hříšník na hřišti hned omluvil. „Tu omluvu přijímám. Není to nic pěkného, ale ve fotbale se to občas přihodí. Risknul, že bude vyloučený, ale rozhodčí nic neviděl,“ tvrdí Kenija.

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Podle podzimní posily Slavie měl ale přijít trest pro Petrželu okamžitě. Jenže rozhodčí incident nechali bez povšimnutí. „Asistent to měl přímo před očima, taktéž čtvrtý rozhodčí stál kousek. Řekl mi jenom – hraj. Nerozumím.“

Celý incident Kenijovi nezpůsobil žádné zdravotní komplikace. „Je pravda, že mi šlápl na nohu, ale následky nemám. Trénuju normálně s mužstvem,“ uvedl.

Rozhovor s Levanem Kenijou si přečtěte v sobotním vydání deníku Sport

Slávista Simon Deli (vlevo) padá po zákroku plzeňského Patrika Hrošovského
Slávista Simon Deli (vlevo) padá po zákroku plzeňského Patrika Hrošovského

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud