20. dubna 2015 • 11:40

Získal už Slavii kazašský boháč? Je to nesmysl, popřel klub

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostale fotbalová Slavia nového šéfa? Deník Blesk přinesl informaci, že Aleš Řebíček už klub prodal za 1,4 miliardy korun kazašskému podnikateli Talgatu Bajtazijevovi. Podle zdrojů Sportu však k transakci nedošlo. Zatím je klub stále v rukou Řebíčka, což potvrdilo i následné prohlášení klubu. Podle tiskového mluvčího Slavie Jiřího Vrby jde o nesmysl a fabulaci.



"Oficiální stanovisko klubu zní, že to není pravda a je to nesmysl. Jednání probíhají, protože to majitel do budoucna chce zabezpečit, ale tohle je fabulace od začátku do konce," řekl Vrba ČTK.

Blesk o prodeji informoval s odkazem na nejmenovaného právníka, který se jednání účastnil. Podle něj ropný magnát Bajtazijev údajně získal 80 procent akcií včetně stadionu v Edenu. Podle informací Sportu je Slavia přichystaná na prodej, ale ještě k němu nedošlo. 

Bývalý ministr dopravy Řebíček koupil Slavii od skupiny Natland Group za nezveřejněnou částku v srpnu 2011, kdy byl klub ve finanční krizi a hrozila mu ztráta profesionální licence. Peníze na nákup podle tehdejšího vyjádření získal prodejem podílu ve stavební a dopravní firmě Viamont za 750 milionů korun.

V nedávné minulosti už Řebíček o prodeji klubu jednal s ruským podnikatelem Dmitrijem Romaněnkem a spekulovalo se i o zájmu CSKA Moskva nebo Petra Kellnera.

CELÝ SESTŘIH: Slavia – Jihlava 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud