7. srpna 2015 • 20:00

Jak Zlín obral Spartu. A Uličný nemusel rozkopnout dveře

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

HISTORIE SYNOT LIGY | Historie se opakuje, zopakuje se i výsledek? Až v neděli nastoupí fotbalisté Zlína na Spartě, budou si přát dosáhnout minimálně stejný výsledek, který si připsali jejich předchůdci v říjnu 1993. Tehdy i nyní jsou v roli ligového nováčka a Sparta je obrovským favoritem. Před necelými 22 lety dosáhli na remízu 1:1. Připomeňte si tento moment v dalším dílu seriálu o Synot lize.



Stejně jako letos, i tehdy se Zlín mezi elitou neostýchal a držel se daleko od sestupových příček. A nakonec také obral o body úřadujícího mistra. „Remíza se Spartou se rovnala vítězství,“ vzpomíná Pavel Hoftych, tehdejší hráč Zlína a později i jeho trenér.

Jak Zlín obral Spartu. A Uličný nemusel rozkopnout dveře
Video se připravuje ...

„Užili jsme si to se vším všudy. Nehrál Pepa Chovanec, což pro nás mohla být výhoda, ale jinak sestava plná reprezentantů,“ popsal utkání, ve kterém dokázali domácí zareagovat na vedoucí gól Josefa Kožleje a po přestávce vyrovnat z penalty – z ní skóroval Stanislav Dostál.

„Šli jsme na ně nažhavení. Nádherný zážitek pro nás i diváky. A John Uličný nemusel rozkopávat dveře a všechny nás pochválil,“ pousmál se Hoftych při vzpomínce na tehdejší kouče Zlína.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud