12. září 2015 • 19:19

CELÝ SESTŘIH: Olomouc zdolala Jihlavu a slaví první výhru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce porazili v 6. kole první ligy Jihlavu 2:1 a připsali si první vítězství po návratu do nejvyšší soutěže. O výhře Sigmy rozhodli ve druhém poločase v rozmezí čtyř minut Jakub Plšek s Tomášem Malcem, za Vysočinu snižoval Muris Mešanovič.



Trenér Kalvoda do duelu nenasadil posilu Romana Hubníka, který nebyl kvůli zranění ani na lavičce. Poprvé však nastoupil v základní sestavě Tomáš Malec a také Michal Ordoš. Sigma v úvodu zatlačila Jihlavu na její polovinu, ale první větší šanci si vypracovala v 10. minutě, kdy Plšek centrem našel Ordoše, olomoucký útočník však hlavou minul. Ve 23. minutě se domácí radovali z branky Tomáše Malce. Ta však nebyla pro ofsajdové postavení uznána.

Do druhé půle udělal vynucenou změnu hostující kouč Klusáček, když poslal Jánoše za zraněného Šulka. Sigma opět v úvodu tlačila a vypracovala si i první gólovou šanci. Po rohu Vepřeka se míč od Petra dostal k Plškovi, jehož pohotovou střelu vyrážel Hanuš.

Spolupráce Petra s Plškem vyšla až napodruhé. Petr v 56. minutě našel Plška volného ve velkém vápně a ten technickou střelou k tyči překonal brankáře Hanuše. O chvíli později už to bylo 2:0. Brankář Jihlavy ještě zachránil svůj tým při obrovské šanci Petra, ale na následnou Malcovu dorážku nestačil.

O pět minut později málem přidal třetí branku Ordoš, ale jeho tečovaný pokus zastavila tyčka. Trest přišel v zápětí, v 67. minutě se o to postaral střídající Mešanovič. Jihlava poté soupeře zatlačila a pět minut před koncem zachránil Olmouc pohotovým zákrokem brankář Buchta. Po následném rohu zlikvidoval i hlavičku Dvořáka a po dalším rohu dokonce neměl daleko k vyrovnání jihlavský gólman Hanuš.

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 2:1 (0:0)
Branky: 56. Plšek, 60. Malec - 67. Mešanovič. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Paták. ŽK: Radakovič, Ordoš - Kukol, Kryštůfek. Diváci: 4162.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Cana (88. Šindelář), Plšek, Petr (80. Zahradníček) - Ordoš, Malec (70. Chorý). Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Mišun - Marek, Šulek (46. Jánoš) - Vaculík (77. Fulnek), Jungr, Batioja (61. Mešanovič) - Dvořák. Trenér: Klusáček.

Olomouc - Jihlava: Brankář Hanuš neuspěl ve snaze o vyrovnání
Video se připravuje ...

Olomouc - Jihlava: Parádní zákrok Buchty na čáře proti Dvořákovi
Video se připravuje ...

Olomouc - Jihlava: Gól Murise Mešanoviče na 2:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Jihlava: Gól Tomáše Malce na 2:0
Video se připravuje ...

Olomouc - Jihlava: Gól Jakuba Plška na 1:0
Video se připravuje ...

Olomouc - Jihlava: Hanuš vychytal Plška
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud