6. března 2016 • 21:15

Rajtoral chytil šanci. Po období na lavičce dal gól a slyšel chválu

Autor: jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize poprvé od 1. listopadu naskočil v základní sestavě plzeňské Viktorie. František Rajtoral začal demolici Příbrami (4:0) a zaznamenal svůj první gól v sezoně. Na pravém okraji zálohy se výborným výkonem po delší době připomněl a řekl si o prostor v sestavě. Naopak mladý Aleš Matějů, který Rajtorala vytlačil z místa pravého obránce, odehrál slabší utkání.



Příští týden oslaví 30.  narozeniny, patří k nejzkušenějším hráčům mistrovského kádru. Přesto František Rajtoral přišel o místo v plzeňské sestavě a od začátku listopadu sledoval zápasy téměř výhradně z lavičky. Na podzim totiž neměl ideální formu, nevyšly mu zejména zápasy v Evropské lize. 

Rajtoral v zimní přípravě zamakal, zhubnul a trenér Karel Krejčí si chválil jeho přístup. Přesto ale dál sází na mladou obranu a na pravém beku nastupuje devatenáctiletý Aleš Matějů.

Rajtoral se ligové šance dočkal až v neděli proti Příbrami, nastoupil na pravém okraji zálohy. Příbramský rodák se chopil své šance velmi rychle. Už v osmé minutě skončila jeho střela v hostující brance, šlo o vůbec první plzeňský pokus v zápase.

Rajtoral zapsal úvodní trefu v sezoně, v utkání mohl přidat ještě jednu – v 67. minutě zakončoval po centru Jana Kovaříka, jeho pokus už mířil do sítě, na brankové čáře ale míč vykopl příbramský stoper Zápotočný.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 4:0. Na jaře se poprvé trefil Ďuriš
Video se připravuje ...

„Franta je připravený odehrát post obránce i záložníka, jsem rád, že chce hrát a pere se o to. Tentokrát na tomhle postu nezklamal, brankou mužstvu pomohl,“ chválil svého hráče plzeňský trenér Karel Krejčí. Kvůli zařazení Rajtorala se tentokrát nedostalo na Jana Kopice, Milan Petržela nastoupil až v samotném závěru.

„Franta byl hodně blízko základní sestavě už po přípravě, ale Aleš (Matějů) na jeho postu hraje slušně. Přemýšlel jsem, jak ho využít. Franta odehrál slušný zápas s Olomoucí (v MOL Cupu), nastoupil i díky tomu, že Kopi (Jan Kopic) a Milan Petržela nejsou tak produktivní, jak bych si představoval,“ vysvětlil Krejčí. „Spoléhal jsem, že bude mít Rajty proti Příbrami zvýšenou motivaci, rozhodl jsem se proto pro něj. Tah s ním vyšel, měl chuť a gólem mužstvu pomohl.“

Plzeň odehrála proti Příbrami nejlepší jarní utkání, soupeře vyprovodila na cestu domů čtyřmi brankami. Přesto, že Michal Ďuriš v utkání neproměnil penaltu, stejně jako Daniel Kolář v minulém ligovém utkání na hřišti Olomouce (Plzeň vyhrála 1:0).

Západočeši díky vysoké výhře nadále vedou ligu, na jaře jsou stoprocentní. Nad druhou Spartou drží šestibodový náskok, Letenští ale mají k dobru odložené utkání na Dukle. 

Plzeň - Příbram: První střela zápasu a gól: trefil se Rajtoral
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Rajtoralovi sebral druhý gól na brankové čáře Zápotočný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud