14. dubna 2016 • 18:23

Za kritiku Berbra zaplatí trenér z divize pět tisíc, Buchta dostal tři zápasy

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přece dostal trest, ale spíš symbolický. Jindřichohradecký trenér Marek Černoch zaplatí za znevážení jména fotbalu pokutu pět tisíc. Disciplinární komise FAČR na čtvrtečním zasedání řešila i vyloučení olomouckého gólmana Miloše Buchty. Za hlavičku do libereckého útočníka Matěje Pulkraba si nezachytá následující tři zápasy.



Disciplinární komise potrestala Marka Černocha za jeho výroky po utkání proti Klatovům (1:4), v nichž za použití vulgárních výrazů kritizoval sudího Kvačka a jeho výkon dával do souvislosti s předchozím rozhovorem klubového předsedy Josefa Žižky. Ten v něm kritizoval praktiky asociačního místopředsedy Romana Berbra .

„Shledali jsme ho vinným. Každý má právo na odůvodněnou kritiku, ale on tady bez důkazů a indicií zpochybnil regulérnost soutěže poukazem na údajné uplácení. Toto je za hranicí odůvodněné kritiky,“ vysvětlil předseda komise Richard Baček.

Pro Černocha je tento postih paradoxně malým vítězstvím. Už dříve totiž dostal od disciplinárky nižší instance (DK Řídící komise pro Čechy) trest zákazu činnosti na půl roku a pokutu deset tisíc.

Vzápětí se však zjistilo, že tato disciplinárka nemá dle Stanov ve své pravomoci paragraf 59 Znevážení jména fotbalu vůbec řešit. „Předchozí verdikt jsme považovali za nicotný, vůbec jsme k němu nepřihlíželi. Peněžitý trest nám připadá přiměřený, vzali jsme v úvahu i dosavadní dlouholetou bezúhonnost pana Černocha,“ vysvětlil Baček.

Za svůj "blikanec" v zápase v Liberci si odnesl i olomoucký gólman Miloš Buchta. V závěru utkání srazil domácího forvarda Matěje Pulkraba a dostal po zásluze červenou kartu. Za své "vystoupení" ho disciplinární komise potrestala třízápasovou stopkou.

"Jde o spodní hranici sazby, u tělesného napadení lze ukládat trest od tří týdnů do šesti měsíců. Vzali jsme v úvahu polehčující okolnosti. Spolupracoval, nekličkoval, nezapíral, 'postavil se k tomu čelem'," vysvětlil Baček verdikt komise. "Zvážili jsme jeho dosavadní řádný fotbalový život, vzali do úvahy i zprávy o jeho zdravotním stavu," dodal.

Liberec - Olomouc: Buchta se zbláznil! Olomoucký brankář dal hlavičku Pulkrabovi a dostal červenou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud