16. dubna 2016 • 04:50

Co bude se Spartou? V kurzu je Dočkal a další, klub ale odmítá exodus

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Evropské lize prolétla až do čtvrtfinále. Odstavila Krasnodar i Lazio. Potěšila fanoušky, zaujala zahraniční velkokluby. Sparta má za sebou fantastické tažení napříč prestižní soutěží, její drancování soupeřů zastavil až silný Villarreal. Na Letné tak musejí začít hledět do budoucna. Minulé týdny a měsíce ukázaly, že postup do základní skupiny Ligy mistrů nemusí být pouze utopický sen. Klíčové ovšem bude, zda Sparta během letního přestupového období neoslabí.



Sparta by se ráda probojovala do hlavní fáze Ligy mistrů, což se jí nepovedlo už jedenáct let. Aby mohl být naplněn tenhle předpoklad, musí ho podpořit další. A to ten, že kádr Sparty nepotká v létě hromadný odchod důležitých hráčů. Po skvělém působení v Evropské lize totiž zahraniční skauti mají z koho vybírat. Jak Sparta postupovala, zájem velkých klubů rostl.

Tak jen namátkou. Odvetu proti Villarrealu sledovali zástupci Ajaxu Amsterdam, Borussie Dortmund, Manchesteru City, Schalke, West Hamu a dalších zvučných celků. A muži v rudém i přes porážku 2:4 rozhodně nezklamali. Lze předpokládat, že mezi skauty nejvíce rezonují jména Martin Frýdek, Ladislav Krejčí a Jakub Brabec. To jsou hráči, o které panuje největší zájem.

V kurzu je rovněž Bořek Dočkal . V Evropě si během sezony připsal pět gólů a sedm asistencí, byl nejproduktivnějším hráčem Sparty. A podle informací Sportu ho jeden ze skautů předního evropského klubu vyhodnotil jako nejvýraznější postavu Pražanů v odvetě s Villarrealem.

„O hráče určitě zájem bude, to je evidentní. Stačí se podívat na týmy, které na naše zápasy jezdily. To samo o sobě hovoří za všechno. Byly to anglické, německé, italské špičkové kluby. Český trh je pro ně strašně zajímavý, protože není drahý. Navíc seženete dobré hráče,“ uvědomuje si Ščasný.

Zároveň ovšem doufá, že svůj pečlivě budovaný kádr za účelem postupu do základní skupiny Ligy mistrů dostane pro novou sezonu bez výraznějších ztrát. „Já věřím, že po dohodě s vedením nebude masivní úprk. Tady máme naprostou jistotu v majiteli panu Křetínském, který nemá potřebu hráče prodávat,“ ubezpečil šéf sparťanské střídačky.

Efektivita byla na straně soupeře, uznal sparťan Frýdek
Video se připravuje ...

Krejčí: Klobouk dolů před fanoušky. Chtěli jsme se jim odvděčit
Video se připravuje ...

Juliš: O půli to bylo krutý, povedlo se nám dohrát se ctí
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Další informace o fotbalové Spartě čtěte v sobotním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi včetně archivu novin objednávejte ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud