20. dubna 2016 • 22:34

Divoký závěr Sparty na Dukle! Emoce vyvolala penalta i vyloučení

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle nebylo pro slabé povahy! Závěr dohrávaného utkání 19. kola Synot ligy mezi Duklou a Spartou (1:2) byl pořádně divoký. Hosté se nejdřív zlobili kvůli sporně neuznanému gólu, poté vyvolalo velké emoce hned několik momentů z nastavení. O co šlo?



84. minuta - neuznaný gól Sparty

Ještě za stavu 1:0 pro Duklu se zlobili sparťané. Hlavní rozhodčí Tomáš Kocourek totiž dal na radu svého asistenta a gól útočníka Lukáše Juliše neuznal kvůli ofsajdu. Tohle rozhodnutí bylo nicméně hodně sporné.

Sudí odpískal ofsajd Jakubu Brabcovi. Sparťanský stoper skutečně byl v době zahrání přímého kopu za obranou Dukly, jenže míč se k němu dostal po zásahu domácího hráče. Jde o to, zda se Brabec do hry zapojil natolik, aby se jednalo o ofsajd.

Dukla - Sparta: Juliš dostal balon do brány, rozhodčí pískl ofsajd; Ščasný ironicky hodnotil rozhodnutí
Video se připravuje ...

92. minuta - penalta pro Spartu

Za stavu 1:1 to přišlo. V druhé nastavené minutě rozhodčí Kocourek odpískal penaltu pro Spartu. Problém byl v tom, že dlouho nebylo jasné, za co.

Podle opakovaných záběrů je zřejmé, že obránce Dukly Štetina po hlavičce Petra Jiráčka skutečně zahrál rukou. V tom případě by byla penalta v pořádku. Otázkou pouze je, zda Jiráček v souboji nefauloval.

Jenže sudí Kocourek s písknutím dlouho otálel a zapískal až po souboji brankáře Filipa Rady s Davidem Lafatou . To, že se penalta za ruku nepískala, nepřímo potvrzuje i zápis z utkání, v němž rozhodčí Kocourek napsal, že červenou kartu udělil v nepřerušené hře.

Zápis z utkání Dukla - Sparta: jak rozhodčí Kocourek popsal Radovo vyloučeníFoto is.fotbal.cz

92. minuta - Souboj Rady s Lafatou

Právě souboj sparťanského útočníka Lafaty a brankáře Dukly Rady vyvolal emoce největší. Domácí gólman totiž Jiráčkovu hlavičku chytil a forvard soupeře ho nešetrně nakopl. Na to Rada reagoval tím, že sedícího Lafatu plácnul do čela a ten ochotně spadl.

Dukla - Sparta: Podívejte se na hodně divoký závěr zápasu
Video se připravuje ...

Až poté se ozval hvizd. Rozhodčí Kocourek nařídil penaltu a navíc Radu vyloučil. Chybu ovšem udělal v tom, že nijak netrestal Lafatu, který měl za zajetí do brankáře dostat žlutou kartu, jenž by byla jeho druhou a šel by také ze hřiště.

Dukla - Sparta: Rozzlobeného Mareše museli po zápase mírnit spoluhráči
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud