18. října 2016 • 17:30

Čtyři prohry, skóre 1:9. Jak na Plzeň? Sparťané koukali i na Slovácko

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při početné marodce se vrátil do základní sestavy, kde se srovnává na pozici pravého záložníka. Lukáš Juliš se pomalu dostává do herní pohody, jaká ho v minulé sezoně vystřelila do elitní jedenáctky fotbalové Sparty. S celým týmem už se soustředí na následující dny, kdy letenský soubor čeká duel Evropské ligy v Izraeli a šlágr v Plzni.



„Dá se říct, že nás čeká klíčový týden. Jak v Evropské, tak v české lize to budou dva obrovsky důležité zápasy, které musíme zvládnout a odrazit se do další fáze sezony,“ neskrývá Juliš. „Asi Plzeň znamená víc, liga nám nesmí ujet, tam to musíme zvládnout,“ burcuje 21letý talent.

Juliš se ve sparťanské sestavě přesunul na pravý kraj zálohy, kde týmu kvůli početné marodce schází hráči. „Loni, když jsme hráli systémem 3-5-2, jsem hrál pravého útočníka a stahoval se dozadu, když jsme bránili. Je to trošku jiné, ale jsem hlavně rád, že hraju, nastoupil bych klidně jako obránce. Napravo se mi také hraje dobře, když tlačíme, je tam víc prostoru, než na útočníkovi, kde jste pořád zády k bráně,“ říká mladý sparťan.

Jak sám přiznal, především neděle v Plzni bude velmi důležitá. V zápasech s největším ligovým konkurentem se Spartě vůbec nedaří. Prohrála čtyři poslední ligové duely s hrozivým skóre 1:9.

„Musíme načíst všechny jejich slabiny, být konsolidovaní, bránit a dobře pokrýt standardky. Ne, že uděláme chybu a někde nám vyplave hráč, to už se nesmí stávat. Tyhle zápas skoro rozhodují o titulu, pak nám to chybí," přiznává Juliš.

Juliš si zvyká na nový post. Je to náročné, ale záloha mi nevadí
Video se připravuje ...

Na svůj první souboj v roli hlavního trenéra dospělého týmu se proti obhájci ligového titulu chystá David Holoubek. „Plzeň byla na Spartu vždycky dobře připravená, tím nám sebrala možnost vstřelit gól. Tohle chceme změnit,“ naznačuje dočasný letenský kouč a zároveň uznává soupeřovy kvality. „V tuhle chvíli může Plzeň víc rotovat se sestavou směrem ke čtvrtku a neděli. To je jedna věc, druhá je postavení v tabulce. To mi říká, že musí být favoritem.“

Důležitost utkání si uvědomuje i nejdražší letní posila Václav Kadlec. „Hrál jsem dva ze čtyř posledních zápasů. Bylo to většinou tak, že Plzeň hrála z bloku, měla výborné kontry a trestala chyby,“ vzpomíná sparťanský navrátilec.

„Kdybychom nebodovali s Plzní a utekla nám na sedm bodů, tak by se to už těžko dohánělo. To samé je s Evropou. Musíme bodovat, abychom si udrželi šanci na postup. Nejde upřednostňovat ani jedno. Chceme bodovat ve všech zápasech,“ dodává směrem k náročnému programu, který Spartu do konce týdne čeká.

Trenéři zatím sparťanskou přípravu směřují k duelu Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa, nicméně v hlavách už mají i nedělní šlágr. Pomalu spřádají plány, jak vyzrát na západočeského rivala.

„Sledoval jsem to z povzdálí. Ty zápasy byly vždycky vyhrocené, ale nezvládli jsme to jako tým. Z toho budeme vycházet, chci se o tom ještě detailněji pobavit s hráči,“ naznačuje Holoubek.

„Loni jsme oba zápasy prohráli, doufám, že se na ně připravíme, odhalíme jejich slabiny a tentokrát uspějeme. Trošku jsme koukali, jak hraje Slovácko, říkali jsme si, čím by to na ně mohlo jí. Musíme to odhalit a vyhrát tam,“ přeje si Juliš, který připomněl víkendovou remízu Plzně 1:1.

Utkání Plzně se Spartou začíná v neděli v 18:00, PŘÍMÝ PŘENOS sledujte na iSport.cz.

Plzeň je favorit, říká před šlágrem Holoubek. Konaté pro něj není téma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud