3. února 2017 • 05:00

Van Kesselovo hostování v Polsku: Ze Slavie půjde možná zadarmo

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost reprezentanta Curacaa dostává reálné kontury. S největší pravděpodobností bude slávistický nizozemský útočník Gino van Kessel na jaře hostovat v polské Lechii Gdaňsk, po podzimu druhém týmu tamní ligy. „Jsme blízko dohody,“ uvedl nejdůležitější muž pražského klubu Jaroslav Tvrdík. Podle polských zdrojů jsou kluby domluveny na půlročním hostování zdarma a opcí na přestup, která se může v závislosti na tom, zda Gdaňsk získá titul, probojuje se do Ligy mistrů a dalších faktorech vyšplhat až na 1,5 milionu eur (cca 40 milionů korun). 



Zbývá doladit finanční podmínky, což není ovšem jednoduché, jak zdůrazňuje polský list Przeglad Sportowy. Redaktor Grzegorz Rudynek uvádí, že původní představa Slavie byla 200 tisíc eur (5,4 milionu korun) za jarní sezonu a následná opce. Ta však nebyla akceptována.

Nyní není vyloučeno, že Van Kessel půjde zadarmo na jarní zápůjčku. „Měl by při ní dokázat, že je platným hráčem a pak by přestoupil za částku vyšší než milion eur (okolo 30 milionů korun),“ prozrazuje Rudynek.

Problém však může být Van Kesselův plat, který se pohybuje kolem 450 tisíc měsíčně bez prémií a bonusů. Lechia ho údajně nechce hradit celý.

Gino van Kessel je nejdražší letní posilou Slavie. Po svém příchodu nastřílel několik důležitých branek, postupně ale šel s výkony dolů a vypadl ze sestavy.

"Zájem klubu v této chvíli je, aby šel hostovat do týmu, kde bude hrát v základní sestavě. V současné době jsme velmi blízko dohodě s jedním z polských klubů, a proto Gino neodletěl na soustředění do Španělska," uvedl před několika dny šéf Slavie Jaroslav Tvrdík .

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Van Kessel: Odchod na hostování? Ne, chci se prosadit ve Slavii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud