17. dubna 2017 • 17:25

Po Slavii koupí Číňané také Eden, klub to oslaví při zápase s lístky zdarma

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia hlásí další významný milník. Její vlastník, jímž je čínská společnost CEFC, ovládne také stadion v Edenu, kde pražský klub hraje své domácí zápasy. Před dohrávkou 24. kola ePojisteni.cz ligy s Hradcem Králové to potvrdil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Velkou oslavu plánuje klub 30. dubna u příležitosti dalšího domácího utkání proti Jablonci, kdy chce představit své další záměry. Vstupné na tento zápas by mělo být zdarma pro vybrané fanoušky.



Tvrdík připomněl, že zápas s Jabloncem má odkazovat také na okamžik před devíti lety, kdy byl nový stadion v Edenu otevřený. "Máme radost z toho, jaká atmosféra kolem klubu vznikla, proto jsme se rozhodli pro další investice. Rád bych všechny pozval 30. dubna na velkou fotbalovou párty, na které si připomeneme okamžik, kdy jsme stadion v roce 2008 otevírali právě duelem s Jabloncem. A považujeme za symbolické, že právě s Jabloncem poprvé odehrajeme utkání na stadionu, který má stejného vlastníka," řekl Tvrdík.

Generálním ředitelem komplexu Eden se stane Martin Krob, který řídí i Slavii. "CEFC bude 30. dubna vlastníkem nejen Slavie, ale i tohoto stadionu," oznámil Tvrdík.

Při tomto okamžiku by měly být zaplněné tribuny. Slavia oznámila, že dvě vstupenky zdarma obdrží na tento zápas všichni permanentkáři, členové Odboru přátel Slavia, klubového fanklubu a zaregistrovaní uživatelé na klubových internetových stránkách.

"Za dva týdny představíme záměry, které do budoucnosti se stadionem máme, ať už se jedná o slávistické muzeum, chodník slávy, pojmenování jednotlivých tribun nebo výzdobu stadionu," naznačil Tvrdík.

Hotovo! Slavia má vlastní stadion, Číňané koupili Eden
Video se připravuje ...

Bude z Edenu národní stadion?

Čínští majitelé fotbalové Slavie se snažili získat stadion přes rok. Loni v březnu v rámci žofínského ekonomického fóra uzavřeli dohodu s dosavadním vlastníkem, jímž je akciová společnost Eden Arena. Původně mělo jít o 70 procent akcií s tím, že v následujících pěti letech CEFC investuje do stadionu 49,6 milionu eur (asi 1,34 miliardy korun).

Nakonec by mělo jít o transakci stoprocentního podílu. V prosinci mluvčí CEFC potvrdil, že je hotová finální dohoda včetně auditu a řeší se závěrečné právní a formální náležitosti. V únoru Tvrdík řekl, že by chtěl Eden představit jako stadion Slavie 13. května.

Dalším účastníkem dohody je stavební firma Beijing Municipal & Bridge Corporation, která by zřejmě měla provést rekonstrukci. Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta naznačoval, že by se z Edenu mohl stát národní stadion. Hovořil o zvýšení tribun o jedno patro a rozšíření kapacity na 30 tisíc míst.

Vlastníkem stadionu byl po uvedení do provozu v květnu 2008 nejprve investor společnost E Side Property Limited. V říjnu 2011 se stala většinovým majitelem stadionu investiční skupina Natland, která předtím ovládla i klub. Společnost převzala dosavadního majitele firmu E Side Property v rámci vyrovnání s podnikatelem Vladimírem Kroužeckým.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Hradec 4:0. Vysokou výhru řídil kapitán Škoda
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Slavia - Sparta: Ultras Eden – fanoušci Slavie se pochlubili velkým choreem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud