Jakub Konečný
Premium
11. února 2018 • 15:00

Nedvěd míří do UEFA či FIFA. V Juventusu nebudu nadosmrti, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dres a kopačky sice už dávno vyměnil za oblek a polobotky, ale Ligu mistrů hraje i v nové roli. Pavel Nedvěd se z pozice viceprezidenta podílí na řízení Juventusu, nejsilnějšího italského klubu a exkluzivní značky i v evropském měřítku. A míří ještě výš, až do vrchních struktur FIFA či UEFA. „Vím, že v Juventusu nebudu nadosmrti, každá éra někde začíná a končí. Ale tohle je hodně daleko a teprve uvidím, kam mě to dovede,“ říká bezkonkurenčně nejlepší vyslanec českého fotbalu v zahraničí. V žebříčku TOP 50 mocných českého fotbalu mu patří 11. místo. (Celý žebříček ZDE>>>)



Ráno v sedm vstane, odveze syna do školy a pak zamíří do tréninkového centra Juventusu, odkud se vrací domů kolem šesté večerní. Že by pak měl už padla? Kdepak. S telefonem na uchu k nelibosti manželky ještě dlouho do noci dohání, co během dne nestihl. Workoholik Pavel Nedvěd po skončení hráčské kariéry nezvolnil, i v nové roli tvrdě dře. Jinak to ostatně asi ani neumí.

„Je to náročný. Víc, než jsem si myslel,“ přiznává v rozhovoru pro ESAM Magazine. „Člověk při této práci cítí jinou únavu než jako hráč, je kolikrát větší než ta fyzická. Na hřišti jsem se vybil a bylo to oukej, ale teď mi hlava šrotuje celý den – a vlastně i večer.“

Polosmrt, jak nazval Tomáš Řepka přechod ze hřiště do civilního života, zvládl jeho bývalý spoluhráč z reprezentace na jedničku. Coby viceprezident Juventusu se dennodenně podílí na rozvoji jednoho z nejlépe prosperujících klubů současnosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud