8. dubna 2018 • 20:15

Pět gólů, čtyři do půle! Plzeň dostala stejně branek jako za celý podzim

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diváci nestíhali kroutit hlavou, hlasatel zase oznamovat změny skóre. První poločas nedělního duelu Bohemians s Viktorií Plzeň způsobil hostům nejspíš těžké nevolnosti. Ligový lídr inkasoval čtyři góly, všechny po velkých chybách. „Klokani“ nakonec slaví výhru 5:2, to asi těžko někdo odhadoval. Západočeši, kteří si zkomplikovali cestu za titulem, dostali tolik branek v lize naposledy v květnu 2016, kdy už jako jasní mistři prohráli v posledním kole 0:5 na Slavii.



Mužstvo, které na podzim ztratilo pouze dva body za remízu 0:0 v Teplicích, nejspíš nepoznává samo sebe. Ligový lídr na Bohemians už ve 36. minutě prohrával 0:3, první poločas nakonec dopadl 4:2 pro nadšeně bojující domácí. Hned čtyři branky padly v rozmezí šesti minut.

Aby Západočeši inkasovali čtyřikrát za poločas, to se stalo naposledy před více než šesti lety v domácím utkání se Sigmou Olomouc (11. března 2012, 0:4). Tehdy to ale bylo ve druhém poločase. Plzeň nakonec prohrála 1:5, tolik gólů naposledy inkasovala v květnu 2016. To hráči už s ligovým titulem v kapse prohráli 0:5 na Slavii.

Výmluvná je i statistika gólmana Aleše Hrušky – v předchozích čtyřech ligových zápasech, do kterých zasáhl, nedostal ani branku. Pět gólů navíc Plzeň v lize dostala během celého podzimu...

Podívejte se na všechny branky v západočeské síti a co jim předcházelo   

10. minuta – Michal Šmíd 1:0
Domácí rozehráli nakrátko standardní situaci, aby rozhýbali bránící hráče Plzně ve vápně. Na zadní tyči se najednou na Davida Limberského objevili dva nabíhající v zeleném. Přesný centr z levačky Martina Haška přistál na hlavě nekrytého Michala Šmída a ten poprvé rozvlnil síť.

Bohemians - Plzeň: Šmíd se pověsil do vzduchu a Bohemians vedou 1:0
Video se připravuje ...

23. minuta – Rudolf Reiter 2:0
Roman Hubník rozehrál po zemi na Tomáše Chorého, který chyboval a o míč lacině přišel. Z následného protiútoku vyslal Mašek do šance Rudolfa Reitera, který i s přispěním marně bránícího Tomáše Hořavy dostal podruhé balon za Aleše Hrušku.

Bohemians - Plzeň: Reiter se řítil sám na Hrušku, dotlačil míč do brány – 2:0
Video se připravuje ...

36. minuta – Dominik Mašek 3:0
Poločas hrůzy ligového lídra zdaleka nekončil. Tomáš Hájek váhal s rozehrávkou tak dlouho, až u vlastní branky ztratil balon. Tetteh ho pohotově posunul na Maška a ten se štěstím procpal míč potřetí do sítě.

Bohemians - Plzeň: Tetteh udržel míč a přihrál před bránu Maškovi – 3:0
Video se připravuje ...

38. minuta – Dominik Mašek 4:1
Na vlastní branku Milana Kociče dokázali domácí takřka okamžitě zareagovat. Po dalším pěkném centru hlavičkoval volný Bartek, jeho nadějný pokus vytěsnil Hruška na břevno. Míč se ale odrazil k úplně nekrytému Maškovi a ten zapsal svůj druhý gól v zápase.

Bohemians - Plzeň: Bartkovu hlavičku vytáhl Hruška na břevno, Mašek dorazil do brány – 4:1
Video se připravuje ...

56. – Benjamin Tetteh 5:2
Jan Kopic sice ještě před přestávkou snížil na 2:4, Plzeň se ale do zápasu už neměla šanci dostat. Deset minut po začátku druhé půle Roman Hubník neuhlídal Tetteha, který z rohu vápna vystřelil a propálil Hrušku.

Bohemians - Plzeň: Tetteh se nádherně trefil z úhlu do šibenice a Bohemians vedou 5:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 5:2. Debakl lídra ligy, za domácí řádil Mašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud