Michal Koštuřík
16. května 2018 • 09:40

Liberec opět láká Skuhravého. Co ho udrží v Opavě pro další sezonu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, fotbalová Opava možná bude muset po postupu do nejvyšší soutěže hledat nového trenéra. O úspěšného Romana Skuhravého (43) totiž podle informací Sportu obnovil vážný zájem Slovan Liberec! „Dalo se to čekat, chtěli ho už v zimě,“ reagoval včera Marek Hájek, boss Slezanů. Oblíbený kouč má v klubu ještě na dva roky smlouvu a nováček HET ligy ho hodlá udržet.



Vyslyší volání domova a lépe zajištěného klubu? Trenéra Romana Skuhravého, který je od osmnácti let doma v Jablonci, si vyhlédl liberecký šéf Ludvík Karl jako náhradu za odcházejícího Davida Holoubka. Opava se k tomu staví jasně: Kouč je náš! Nicméně, strůjce comebacku Slezanů mezi elitu žádá záruky, že bude sezona adekvátně ekonomicky zajištěna. Pokud je záhy nedostane, bude připraven přijmout opakovanou výzvu z Liberce.

Skuhravého kredit stoupá. Za práci v Opavě si už před časem vysloužil pozornost prvoligových klubů. Nyní je znovu ve hře jeho přesun. „Je to nejlepší trenér v první a ve druhé lize. Jediný evropského formátu,“ prohlásil o emotivním kouči opavský šéf Marek Hájek.

Z jeho slov lehce pochopíte, jak nerad by o tohoto odborníka přišel. „Byl předpoklad, že ho Liberec opět osloví, když ukončil spolupráci s Holoubkem. Čekali jsme to,“ nepřekvapil ho vývoj událostí, byť s druhou stranou dosud o celé věci nejednal.

Kouč Opavy Roman Skuhravý při zápase s Olympií na Strahově
Kouč Opavy Roman Skuhravý při zápase s Olympií na Strahově

Dojde na to v případě, že Skuhravého nepřesvědčí o tom, že je klub na nejvyšší soutěž po všech stránkách připravený a nebude v ní za otloukánka. „Má smlouvu, hlavní úkol splnil. Jeho pokračování je otevřené. V průběhu týdne, čtrnácti dnů se o tom budeme bavit a vyjasníme si to,“ nastínil Hájek, jenž je optimistou.

„Po nástupci se zatím nedíváme, s trenérem máme nějaké dohody. Město jako vlastník stadionu adekvátně zareagovalo, což byla jedna z jeho podmínek. Naše přání je jednoznačné, chceme ho za každou cenu udržet,“ sdělil.

Nováček však nerozjede sezonu na vlastním stadionu. Ten čeká v létě rekonstrukce, aby vyhověl licenčním podmínkám FAČR. Minimálně první čtyři domácí zápasy by měla Opava odehrát v Olomouci. Až po zářijové reprezentační pauze se má vrátit do svého stánku. Varianty s přechodným azylem v Karviné a Ostravě padly. „S Olomoucí jsme blízko dohodě, máme vynikající vztahy,“ uvedl Hájek. Jestli bude mít na Hané mužstvo stále v rukou Skuhravý, není v tuhle chvíli jisté.

Do finiše se však blíží rokování o vstupu generálního partnera. „Vidím to velice reálně,“ potvrdil boss s tím, že účast Opavy v příštím ročníku HET ligy rozhodně není z ekonomických důvodů ohrožena. „Stoprocentně do toho půjdeme, i kdyby se nový sponzor nenašel. Zvládneme to,“ ujistil.

Holoubek má nabídku z U-19

Dvě konkrétní nabídky řeší trenér David Holoubek, jenž po sezoně nedobrovolně končí v Liberci. Podle informací Sportu se jedná o lasa ze slovenského Ružomberoku a Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Tam se totiž zřejmě uvolní místo u reprezentační devatenáctky, její současný kouč Luboš Kozel má namířeno zpátky do Dukly „Podle všeho Holoubek přijme nabídku svazu a půjde dělat mládežnickou reprezentaci. Na Slovensko ho to příliš netáhne,“ potvrzuje zdroj obeznámený se zákulisím na FAČR.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud