Michal Kvasnica
28. června 2018 • 11:20

Nohavica hrál pro zachráněný Baník: Příště za poháry, chci tu Barcelonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za záchranu koncert. Zpěvák Jaromír Nohavica splnil slib, který dal svému milovanému Baníku v průběhu jara, a uspořádal pro ostravské hráče, jejich rodiny, realizační tým, vedení a partnery soukromé vystoupení ve svém klubu Heligonka. „Bylo to perfektní. Jsme rádi, že máme takového borce, jako je Jarek,“ pochvaloval si kouč Bohumil Páník. 



Známý písničkář na závěr své show přislíbil klubu další koncert, který rád zorganizuje za rok. Cíl ovšem vzhledem ke zvýšeným ambicím upravil: Ostravští musejí v následující sezoně vykopat evropské poháry.

„Já přece musím jednou vidět, jak Baník poráží Barcelonu,“ vysvětloval Nohavica fotbalovému publiku. „Dobře, nemusí ji porazit. Stačí, když nad ní povede nějakých dvanáct minut z přísně nařízené penalty,“ doplnil vzápětí a pobavil všechny přítomné.

Co na to Páník? „Chceme hrát co nejvýš, bylo by to nádherné, kdybychom se zase za rok sešli právě při této příležitosti,“ řekl se svým klasickým úsměvem.

Ostrava - Slavia: Sláva na Baníku. Místní modla Jaromír Nohavica zazpíval českou hymnu
Video se připravuje ...

Ač je 61letý trenér rodákem z Přílep u Zlína, k Baníku si už během svého prvního působení vytvořil srdečný vztah. A jak sám Páník přiznal, velkou roli v tom sehrál právě ostravský písničkář. „Když jsem do Baníku přicházel, vůbec jsem nevěděl, co je to za kolos. Pochopil jsem to až za těch osm a půl roku, musíte k tomu poznat lidi a celý region. O tom všem Jarek zpívá, texty pochopíte právě až po nějaké době. Je tam upřímnost, přímost, bolest, sranda, smích... Každý si v tom dokáže najít to svoje, a pak se stanete součástí regionu,“ popisoval muž, který si Nohavicovy skladby pouští v autě během 70minutové cesty na vítkovický stadion.

Z tohoto důvodu mělo vystoupení, které trvalo symbolicky dvakrát 45 minut, kromě kulturního požitku i další funkci. Motivační. A to převážně pro přespolní fotbalisty, kteří v Ostravě působí krátce. „K tomu to taky směřovalo. Byla to další z akcí, díky které si nejen my trenéři, ale i hráči a všichni členové klubu zase uvědomili, co je to Baník. Jaký je to pojem!“ potvrdil Páník.

Jarek Nohavica odehrál koncert pro svůj oblíbený klub, Baník Ostrava
Jarek Nohavica odehrál koncert pro svůj oblíbený klub, Baník Ostrava

Nohavica si za svůj koncert vysloužil obrovský potlesk i retrodres, který mu předal majitel klubu Václav Brabec. „Jsme rádi, že máme takového borce, který je na vysoké umělecké úrovni. Bereme ho za člena týmu, žije s námi, fandí nám. To je pro nás obrovský motivační faktor. Prožívá s námi i ty špatné věci, je to člověk, který Baník cítí srdcem. A srdcem i zpívá,“ uzavřel kouč, který teď čeká na poslední dvě posily.

Uslyší i ony Nohavicu za rok?

Baník přežil klinickou smrt. Jak se Baroš a spol. drápali ze dna k záchraně?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud