Jonáš Bartoš
10. února 2019 • 11:25

Strach o plzeňského Hejdu. Spadl spánkem na zem, popsal spoluhráč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas sotva začal a sudí musel na dlouhé minuty přerušit hru. Plzeňský stoper Lukáš Hejda v sobotním utkání v Mladé Boleslavi (1:1) nedobrovolně dohrál už ve čtvrté minutě. Vzdušný souboj s Ladislavem Takácsem skončil bolestivou srážkou a otřesem mozku, 28letý stoper odjel okamžitě do nemocnice. "Bylo to hodně ošklivé," přiznal po utkání Luděk Pernica, který svého parťáka na stoperském místě střídal.



Hejda s Takácsem jsou tvrdí, statní hráči, do soubojů chodí za každých okolností naplno. Jenže ten sobotní v Mladé Boleslavi dopadl špatně. Rána, když se oba hráči ve výskoku srazili hlavami, byla slyšet přes celý stadion. Ani jeden nemohl pokračovat, otřesený Hejda navíc opouštěl trávník na nosítkách a mířil rovnou do nemocnice.

"Měl jsem to přímo před sebou. Bylo to hodně ošklivé. Šlo o tvrdý souboj, Lukyn ještě spadl spánkem na zem, bylo to hodně nepříjemné. Člověka až zamrazí," soukal ze sebe Luděk Pernica. Plzeňský stoper musel neočekávaně brzy na hřiště, aby nahradil svého zraněného parťáka. "Člověk musí být vždycky nachystaný a nesmí ho nic překvapit," dodal už profesionálním tónem.

Ošklivá srážka, při které museli z placu oba hráči, zatřásla i boleslavskou stranou. „Bylo to hodně nepříjemné. Dobrých pět minut mi trvalo, než jsem se dostal hlavou do zápasu,“ přiznal zkušený záložník Marek Matějovský. „Věřím, že oba kluci budou brzy fit a nebude to nic vážného.“

Otřesený Lukáš Hejda po srážce v zápase s Mladou Boleslaví
Otřesený Lukáš Hejda po srážce v zápase s Mladou Boleslaví

Lukáš Hejda takřka jistě vynechá čtvrteční duel Evropské ligy s Dinamem Záhřeb, v Plzni ale doufají, že o svého důležitého člena základní sestavy nepřijdou na delší dobu. "Zůstává v nemocniční léčbě. Má otřes mozku a uvidí se, co bude dál. Ale nemyslím, že by to mělo být dlouhodobější zranění. Myslím, že nám to nenarušilo nic. Přišel tam Pernica, který v podzimní části odehrál spoustu utkání," konstatoval po utkání plzeňský kouč Pavel Vrba, na němž bylo vidět velké zklamání. Nejen ze zranění svého hráče, ale i z remízového výsledku 1:1, kterým si obhájce titulu hned na začátku jara zkomplikoval situaci.

Nepříjemné zranění prožíval i šéf mladoboleslavské střídačky Jozef Weber. „Byl to velmi ošklivý moment. Přiznám se, že na chvilku to se mnou zamávalo. Lukáše Hejdu jsem vedl v Jablonci. Známe se. Snad bude v pořádku. Obdivuji hráče, že za dvě minuty se zase dostali do zápasu a přestali na ten nepříjemný moment myslet,“ přiznal kouč Středočechů.

Hejda má velkou smůlu. Po delší době se mu vyhnula zranění v přípravě, kterou absolvoval celou a naplno s týmem. Jenže v momentě, kdy vyběhl k prvnímu soutěžnímu utkání, přišel těžký direkt. V Plzni věří, že se co nejrychleji oklepe a nebude to pro něj mít žádné větší následky.

Mladá Boleslav - Plzeň: Škaredá srážka hlav. Takácsovi tekla krev, Hejda zůstává ležet
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 1:1. Kayamba a Beauguel se blýskli, ale neodvrátili ztrátu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud