2. září 2019 • 04:50

Útočníci tápou, ale i tak je Sparta produktivní. Sráží ji defenziva

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta nevstoupila do nové sezony dle svých představ. Místo toho, aby se prala se Slavií či Plzní o první příčky, krčí se po osmém kole na sedmém místě. Letenští navíc musejí řešit několik nepříjemností. Kromě toho, že je neustále srážejí chyby v obraně, se totiž stále trápí sparťanští útočníci. Jak Libor Kozák, tak Benjamin Tetteh mají na kontě pouhé dvě trefy. Přitom šancí, i v posledním zápase s Olomoucí (3:3), měli forvardi z Letné několik.



Sparta je s 16 vstřelenými góly spolu se Slavií nejproduktivnějším týmem úvodu sezony. Paradoxní je, že pouhou čtvrtinu branek obstarali útočníci. Po dvou gólech mají na svém kontě Libor Kozák a Benjamin Tetteh.

První jmenovaný se podruhé, prvně v domácím prostředí, trefil až v neděli proti Olomouci (3:3). Jenže po gólu z 20. minuty, jako by se jeho střelecké trápení vrátilo zpět. Hned o sedm minut později našel Kozáka ve vápně Srdjan Plavšič, ale sparťanský útočník hlavičkoval mimo.

V další obrovské šanci se vytáhlý forvard objevil krátce po přestávce, ale po centru Adama Hložka trefil jen tyč. Gólem neskončila ani situace z 60. minuty, kdy se po levé straně prohnal Plavšič, poslal ostrý míč před branku, ale Kozák na něj ve skluzu nedosáhl.

Podobně si vedl Benjamin Tetteh. Ten sice vběhl na hřiště až na závěrečných 10 minut, i tak měl ale šanci zlomit zápas na sparťanskou stranu. V 83. minutě ale hlavičkoval nekrytý ve vápně mimo. Na domácí trefu tak stále čeká.

SESTŘIH: Sparta - Olomouc 3:3. Bláznivé drama plné zvratů, domácí o výhru připravil Plšek
Video se připravuje ...

Nebyli to ale jen útočníci, komu se proti Olomouci nepoštěstilo v koncovce. Plavšič s Martinem Haškem trefili břevno a Hložek z malého vápna dokonce přestřelil. Nicméně Hložek své zaváhání po pár minutách napravil, když vyrovnal na 2:2. Z postu pravého křídla tak nasbíral 17letý talent již tři trefy. Ještě lépe je na tom Guélor Kanga, který se díky brance do olomoucké sítě (gól na 3:2 pro Spartu) posunul už na pět gólů, tedy více, než nastřílelo útočné duo Tetteh, Kozák dohromady.

Přestože se útočníkům střelecky tolik nedaří, hlavní příčinu bodových ztrát vidí kouč Václav Jílek zejména v chybující defenzivě. „Neproměnili jsme sice řadu šancí, ale pořád jsme tři góly dali. Týmu jako je Sparta by tři góly doma měly na výhru stačit. Inkasovat třikrát ze čtyř střel na branku, navíc opakovaně, to je věc, která nás strašně sráží a bolí,“ uvedl kouč Jílek, který zároveň ubezpečil, že Letenští během reprezentační přestávky budou na odstranění chyb v defenzivě pracovat. „Pokud bychom tolik gólů inkasovali nadále, těžko bychom sbírali vítězství,“ dodal. 

Podobně to vidí i kapitán Kozák. „Je to těžké. Pořád se chyby opakují. Je třeba se otřepat a jít dál. Jiná cesta není. Musíme něco změnit, abychom nedostávali tolik gólů,“ řekl.

Sparta - Olomouc: Úplně volný Tetteh hlavičkoval mizerně a mimo bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Olomouc: Mandjeck vyslal Kozáka, který prostřelil Reichla! Ale už byl v ofsajdu
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud