Michal Koštuřík
27. září 2019 • 10:25

Převrat v Opavě: Kopecký skončil, vezme si tým na povel zkušený Levý?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny před klíčovým derby v Karviné vyhodilo vedení posledního týmu FORTUNA:LIGY trenéra Ivana Kopeckého a podle informací Sportu dal sportovní manažer Alois Grussmann ve středu výpověď. Kdo za ně? Na lavičku nejspíš Stanislav Levý, který je po loňském odchodu ze Slovácka volný. „Je hlavním kandidátem,“ sdělil dobře informovaný zdroj. Na manažerskou pozici si myslí David Balda, známý jako hráčský agent.



Mezi úterní postup v MOL Cupu (1:0 v Sokolově) a nedělní ligovou partii v Karviné dokázali šéfové opavského fotbalu vměstnat změnu na trenérském postu a akceptovat ukončení spolupráce s manažerem Aloisem Grussmannem. Ten už údajně nemá sílu pokračovat, vyčerpávají ho půtky s politiky. Má se za to, že od zimy zaujme důležité místo v managementu Baníku Ostrava.

Grussmannův konec klub zatím oficiálně nepotvrdil, samotný manažer nebral telefon. Pokud si vše nerozmyslí, mělo by to být tak, že mu od října poběží dvouměsíční výpovědní lhůta. Před nástupem nového kouče má strádající a marodkou zdecimované mužstvo na povel s asistentem Josefem Dvorníkem.

Pokud nedojde k bleskové dohodě se Stanislavem Levým či někým jiným, budou oba pozítří na lavičce i v mistráku. Je dost možné, že dostanou mandát i pro příští domácí duel s Teplicemi a až v říjnové přestávce nastoupí nový trenér. „Lojza je profík, svoji práci normálně dokončí,“ ujistil zdroj. Hráči se o změně dozvěděli před včerejším dopoledním tréninkem, kdy je navštívila generalita klubu. Po pohárovém postupu přes druholigový Sokolov šlo o překvapivou zvěst. Čekala se už v reprezentační pauze.

Bude Stanislav Levý příštím trenérem Opavy?
Bude Stanislav Levý příštím trenérem Opavy?

Rozchod s trenérem Kopeckým, jenž loni v září nahradil Romana Skuhravého, okomentovali šéfové SFC v tiskové zprávě. „Ivan Kopecký dovedl tým k záchraně, vyhnul se baráži. Začali jsme dobře i nový soutěžní ročník, kdy jsme vyhráli v Českých Budějovicích a doma s Příbramí. Od té doby ale tým vytěžil z osmi kol jen dva body, a tak se vedení rozhodlo pro změnu. Panu Kopeckému za odvedené služby děkujeme a přejeme mu hodně zdaru a štěstí v další trenérské kariéře.“

Kromě Grussmanna, na jehož místo má být posléze dosazen hráčský agent David Balda (má blízko k primátorovi Tomáši Navrátilovi), prý rozvázala smlouvu i Jana Kolarczyková z marketingového oddělení. Už předtím na vlastní žádost opustili své funkce ředitel Petr Machovský a Andreas Drastík, člen dozorčí rady. Tihle dva pánové však zejména kvůli tlaku z řad fanoušků, kteří proti nim veřejně vystupovali. Grussmann a Kolarczyková jsou reprezentanty „druhé strany“. „Atmosféra není dobrá, ovlivňuje i chod týmu,“ prohlásil nedávno trenér Kopecký.

Jak ho ovlivní včerejší novinky, to se teprve uvidí. Opava je nyní adresa, na kterou se nikdo nežene. Práci ve složitých podmínkách by mohl přijmout jako výzvu zkušený Stanislav Levý (61), jenž je po konci ve Slovácku bez angažmá. Své jednání s SFC včera komentovat nechtěl.

Ovšem manažer Grussmann, který má členům představenstva předložit tři jména reálných kandidátů, ho prý vidí jako první variantu. Levý má respekt, zkušenosti, dokáže se okamžitě zorientovat a nakopnout tým. Otázkou je, zda se s klubem dohodne na platových podmínkách. Výrazně pod svou cenu nepůjde. To není jeho zvykem.

A Opava fakt nemá na rozhazování. Slepá stopa je podle všeho Michal Kordula, jenž také vedl naposledy v lize Slovácko. „Opava mě neoslovila,“ uvedl šéftrenér mládeže v Uherském Hradišti. Ve hře je i Jiří Balcárek (Vítkovice). Je potřeba jednat rychle, v Karviné potřebuje loňský nováček bodovat. Jinak se mu na dně tabulky ještě víc přitíží.

SFC Opava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud