Premium
21. října 2020 • 04:50

Kdo místo Chovance? Ve hře jsou tři varianty: bývalý sudí i záskok z UEFA

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí výkonný výbor asociace odvolal komisi rozhodčích řízenou Jozefem Chovancem. Nyní nastává krok druhý: složit nový orgán. Důvěryhodnější, kompetentnější… Času je relativně málo. Sbor musí vzniknout do restartu profesionálních soutěží. Jaké jsou varianty? Podle zdrojů iSport Premium tři. A všechny zajímavé. Rezonují jména bývalého arbitra nebo zástupce Ligové fotbalové asociace, rozhodně nikoliv okrajovou možností pak je dočasný záskok odborníků z UEFA. Asociace a LFA jsou však v názorovém nesouladu.



Žhavý pondělní den na tuzemské fotbalové scéně nepřinesl pouze abdikaci svazového místopředsedy Romana Berbra, výkonný výbor zcela jednomyslně rozprášil komisi rozhodčích. Šéfem už není Jozef Chovanec, odvolaní byli též Martin Wilczek, Pavel Mareš a Jiří Kureš. Jediným, kdo nebyl odejit, a v nově složené komisi bude zřejmě pokračovat, je Tomáš Bárta, zástupce Ligové fotbalové asociace.

To jsou konstanty, více jistot chybí. Logicky, je krátce po totální bouři, uklízí se. Jenže fotbal tlačí čas. Pokud by epidemiologické autority povolily opětovný návrat na trávníky o příštím víkendu, musí nová komise vzniknout do konce týdne. Horizontem je neděle. Proto se diskutuje, jedná, vymýšlí. Podle zdrojů redakce jsou ve hře tři možnosti.

Tou první je aktivizace

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud