Jan Vacek
2. listopadu 2020 • 09:32

Rána pro Spartu i reprezentaci! Hložka kvůli zranění čeká dlouhá pauza

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být podzim, během kterého se Adam Hložek ukáže v plné parádě všem zahraničním zájemcům. Tenhle plán ale nyní dostává povážlivé trhliny. Zranění chodidla totiž může podle informací serveru iSport.cz vyřadit talentovaného útočníka z akce i na několik měsíců. Jisté v tuhle chvíli je, že nenastoupí do čtvrtečního duelu Evropské ligy na hřišti Celtiku, týkat se ho nebude ani následující reprezentační sraz. Co bude dál? To odhalí další lékařská vyšetření.



Pětačtyřicet minut. Jeden poločas. A dost. Víc toho Adam Hložek v probíhajícím ročníku Evropské ligy nestihl. A v tuhle chvíli není vůbec jasné, zda vůbec ještě stihne. Aktuálně největší český talent totiž vyřadilo ze hry zranění chodidla, které utrpěl minulý týden před utkáním v Miláně.

„V tuhle chvíli je jisté, že Adam vynechá zápas na Celtiku i následný reprezentační sraz,“ prozradil zdroj z blízkosti samotného hráče.

Pro Spartu i reprezentaci je to velká rána. Pražané zatím mohli svůj klenot využít pouze ve druhém poločase duelu s Lille. I během tohoto omezeného času se Hložek stihl ukázat, když připravil jediný gól pro Bořka Dočkala. Na evropském pódiu si tak drží skvělou bilanci: dva zápasy, jeden gól a asistence.

Utrpí i národní tým. V hlavě trenéra jednadvacítky Karla Krejčího se totiž zrodil nápad, že by pro nadcházející klíčový sraz, který rozhodne o účasti na mistrovství Evropy, využil kromě Hložka i dalšího stabilního člena áčka Alexe Krále. Minimálně první varianta je v tuhle chvíli u ledu.

Absence osmnáctiletého mladíka však může být mnohem delší. Čeká se na další lékařské testy, které detailněji rozkryjí povahu zranění. Hložek ovšem může být mimo hru i několik měsíců.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud