8. ledna 2021 • 12:53

Smutná zpráva z Letné. Zemřel bývalý hráč Sparty a Rosického strýc (†61)

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 61 let zemřel bývalý fotbalista Miloš Beznoska. Smutnou zprávu oznámila jako první na svém Twitteru Sparta. Během své kariéry oblékal obránce i dres Olomouce, Bohemians a následně kyperského Enosis Neon Paralimni. Beznoska byl strýcem současného sportovního ředitele Letenských Tomáše Rosického.



„S lítostí oznamujeme, že nás v minulých dnech opustil ve věku nedožitých 62 let Miloš Beznoska. V rudém dresu odehrál v letech 1977–1985 celkem 291 utkání a získal dva mistrovské tituly. Čest jeho památce. Celé rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ informovala na Twitteru o úmrtí svého bývalého fotbalisty Sparta.

První ligový start zapsal jako sedmnáctiletý už v roce 1977. V dresu Letenských se kromě dvou titulů a 21 vstřelených ligových branek dočkal i prvenství v československém poháru.

Blýskl se také na evropské scéně. Se svými spoluhráči dokázal vyřadit Real Madrid a na dosah měli tehdy sparťané i skalp Barcelony, kterou dokonce na Camp Nou porazili 1:0, ale kvůli domácí porážce 1:2 s ní vypadli. Beznoskova branka proti Watfordu výrazně pomohla Letenským k postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA (1983/84).  

V roce 1986 urostlého obránce přivedl trenér Karel Brückner do Olomouce. Byť byl tělem i duší Pražan a sparťan, když klub z Hané po třech letech opouštěl, nebylo mu lehce. „Měl slzy na krajíčku,“ zavzpomínal na Beznoskův odchod do Bohemians Radek Drulák v roce 2010 pro seriál olomouckého fotbalového webu: Hrával jsem za Sigmu.

„Se zármutkem jsme přijali zprávu o náhlé smrti Miloše Beznosky, který v Ďolíčku odehrál v sezoně 1989/90 29 zápasů. Se Spartou získal dva mistrovské tituly a v Ďolíčku působil i v roli asistenta trenéra. Zemřel ve věku 61 let. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ reagovali Bohemians na smutnou zprávu o úmrtí bývalého obránce.

Truchlí také v Olomouci. „Se zármutkem v srdci jsme dnes přijali zprávu o úmrtí Miloše Beznosky. Do fotbalového nebe odešel v nedožitých 62 letech. Rodině a všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Čest jeho památce," napsala na svůj Twitter Sigma, v jejímž dresu nastoupil do 89 prvoligových utkání, ve kterých si připsal 9 branek. V sezóně 1986/1987 byl u historicky první účasti Hanáků v evropských pohárech, zahrál si v 1. kole Poháru UEFA proti IFK Göteborg.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud