Premium
5. dubna 2022 • 12:55

Sor miluje volnost. Proč v Evropě za Slavii oslnil, ale v Česku se trápí?

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Evropě se mihne okolo svých strážců, ukáže jim dvacítku na dresu, zlomyslně zamává a osamocený prchá k brance. V jarním play off Konferenční ligy uštrikoval Yira Sor už pět branek. FORTUNA:LIGA však na zničující úder „nigerijského Mbappého“ stále čeká. Ani proti Plzni (1:1) se slávistický sprinter neprosadil. Čím to je? „Na hřišti potřebuje volnost,“ uvažuje trenér Jindřich Trpišovský. V zamčené části článku najdete i rozhovor s Martinem Haškem.



V Česku tolik prostoru od obránců nedostává. Na platformě mezinárodní soutěže je zjevením. Chlapík s tenkýma nohama, vzhledem nápadně připomínající keňské maratonce, v Konferenční lize dominuje. V prvním kole play off rozpáral dvěma góly a jednou asistencí Fenerbahce, vyhlášenou tureckou značku. O kolo dál si podal Linec. Přidal další tři branky, k tomu luxusní asistenci po jedné z mnoha akcí, kdy rychlostí a technickou vytříbeností při vedení míče vymyslel trefu pro spoluhráče Alexandera Baha.

V Evropě dovede náramně využít svých předností – extrémní výbušnosti na prvních deseti metrech, výjimečné rychlosti, chytrého chování na ofsajdové hraně, správného pohybu v meziprostoru a neustálé snahy o náběhy. „Na Usaina Bolta nemám, ale chtěl bych být rychlý aspoň jako Kylian Mbappé,“ zasnil se Sor při debatě o rychlých vláknech ve svalech.

„Kluci na lavičce s úsměvem říkali, že si musíme dát pozor, aby nás nevyřadili za nepřiměřenou rychlost,“ smál se Jindřich Trpišovský po Sorově galapředstavení v St. Pöltenu v odvetě s Lincem (3:4). „Jeho potenciál je vskutku neskutečný a neuvěřitelný,“ obdivně dodal kouč „sešívaných”.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud