16. července 2023 • 16:10

SESTŘIH: Slavia - Drážďany 1:1. Dvě sady dresů, remízu zařídil Schranz

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
166
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V generálce před novým ligovým ročníkem pražská Slavia neuspěla. V utkání s německým Dynamem Drážďany Pražané remizovali 1:1, výsledek určil vyrovnávací gól Ivana Schranze z 89. minuty. Hosté, podpoření početnou skupinou svých fanoušků, vedli po trefě Schäfflera jen velmi krátce. „Sešívaní“ si v utkání vyzkoušeli dvě sady dresů. Velké šance ke skórování si vypracoval Václav Jurečka, do tyče pálil Mick Van Buren. Přesto se Pražané museli v posledním přípravném duelu spokojit s remízou.



Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s třetiligovými německými Drážďany 1:1 a v pátém utkání letní přípravy poprvé nezvítězili. Hostující outsider vedl před téměř 17 tisícovkami diváků v Edenu od 88. minuty, za pár desítek sekund ale srovnal střídající Ivan Schranz.

Slavia do základní sestavy v generálce nenasadila ani jednu z letních posil, dvě z nich Sinyana a Wallema nepustily do hry zdravotní potíže stejně jako Ševčíka s Plavšičem. Ve stoperské trojici dostal šanci Kačaraba a netradičně ve středu zálohy se pohyboval Pech.

Drážďany dorazily do Prahy podpořit více než čtyři tisícovky fanoušků a v Edenu od úvodu panovala velmi dobrá atmosféra. Slávisté před utkáním představili nové dresy pro domácí i venkovní zápasy a v každém z nich odehráli poločas. Tradiční červenobílou sadu po přestávce vyměnili za mentolovou.

Nejslabší výkon, hřímal Trpišovský po generálce. Vlček zaujal a říká si o místo
Video se připravuje ...

Úřadující český vicemistr měl více ze hry, ve finální fázi se mu ale nepovedlo. V první půli neproměnil únik nejlepší střelec minulé ligové sezony Jurečka, po změně stran trefil Van Buren z úhlu tyč a Holeš ve velké šanci napálil jen obránce.

Po hodině hry slávističtí trenéři prostřídali všech 10 hráčů do pole a domácí chvílemi působili rozpačitě. V 88. minutě Pražany stihl trest poté, co Schäffler hlavou po rohu překonal gólmana Mandouse. Hned za minutu ale po úniku s pomocí tyče odpověděl Schranz.

Favorit už proti šestému týmu uplynulého ročníku třetí německé ligy skóre neotočil ani v osmiminutovém nastavení a po předchozích čtyřech výhrách v přípravě poprvé zaváhal. Do nové sezony vstoupí Pražané příští sobotu doma proti Hradci Králové.

Slavia - Drážďany: Německá invaze do Edenu, dorazilo tisíce fanoušků hostí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 89. Schranz

Hosté: 88. Schäffler

Sestavy

Domácí: Kolář (46. Mandous) – Kačaraba (63. Vlček), Ogbu (63. Ousou), Holeš (63. Zafeiris) – Douděra (63. Tomič), Oscar (63. Schranz), Pech (63. Bořil), M. Jurásek (63. Provod) – Jurečka (63. Tijani), Van Buren (63. Chytil), Lingr (63. Masopust)

Hosté: Drljača (46. Broll) – Kammerknecht, Ehlers (79. E. Lehmann), Meier, Lewald – Hauptmann, Will (79. Schäffler) – Meissner (79. Menzel), Borkowski (61. Oehmichen), Zimmerschied (79. Zeil) – Kutschke (61. Vlachodimos)

Karty

Hosté: Will, Oehmichen

Rozhodčí

Klíma – Matoušek, Leška

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

16 800 diváků

Vstoupit do diskuse
166

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud