Jonáš Bartoš
1. února 2024 • 18:05

Generálka Plzně: Šulcovo sólo i tlak náhradníků. Kdo si říká o místo?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtečním duelem s Aarhusem završila plzeňská Viktoria herní kemp ve Španělsku. A také hlavní část zimní přípravy na jarní část sezony. Západočeši v generálce na ligu remizovali 1:1. Po krásné individuální akci se prosadil Pavel Šulc, stejně jako v předchozích zápasech dostala šanci široká paleta hráčů. Viktoria během zimy pětkrát vyhrála a jednou remizovala. „Jsme připravení,“ řekl za celý tým kapitán Lukáš Hejda.



Na stadionu v prosluněném španělském letovisku v Benidormu se Plzeň rozloučila remízou 1:1 s dánským Aarhusem. Na hřišti tentokrát nešlo o divočinu a tvrdou řežbu, jakou Viktoria absolvovala v neděli proti ukrajinskému Kryvbasu. „Soupeř byl velice kvalitní, hodně nás překvapil. Bylo to běhavé, hodně soubojové, dostatečně nás prověřili,“ hlásil po utkání spokojený kapitán Lukáš Hejda.

Miroslav Koubek dal znovu šanci vysokému počtu hráčů. V poločase udělal už jen čtyři změny, zbylí náhradníci se na plac dostali na poslední půlhodinu. Trenéři evidentně chtěli, aby ti, co pravděpodobně vstoupí v základu do ostré fáze jarní sezony, odehráli větší porci generálky.

Martin Jedlička odchytal celé utkání, pravděpodobně on zaujme pozici po Jindřichu Staňkovi, který v zimě odešel za novou výzvou do Slavie. Poprvé v přípravě naskočil Erik Jirka, který laboroval s poraněnými třísly. Druhou půli odehrál Libor Holík, který měl na soustředění problém s kotníkem.

„Příprava není od toho, abychom lámali nějaké rekordy, ale abychom se ideálně nachystali na mistrovské zápasy. Čeká nás obrovská porce utkání a každý člen týmu se určitě dostane na hřiště a bude důležitý,“ hodnotil plzeňský asistent Marek Bakoš. 

Úvodní jedenáctka nejspíš ve velké míře odpovídá té, jaká má blízko k nástupu do ostrého jarního startu FORTUNA:LIGY. Krásnou individuální akcí se blýskl Pavel Šulc, jehož do zajímavého úniku vyslal chytrou asistencí Matěj Vydra.

Plzeň si nevytvářela tolik šancí jako v předchozích zápasech, nicméně tříčlenná obrana podporovaná zodpovědnými spoluhráči znovu pracovala spolehlivě. Drobné zaváhání na pravé straně dánský soupeř využil v závěru první půle k vyrovnání na konečných 1:1.

Pozměněné sestavy ve druhé polovině zápasu už se skóre nepohnuly, branka Západočechů neplatila kvůli ofsajdu. Na plzeňských náhradnících ale byla znát chuť a energie se porvat o místo v zahajovací sestavě. Po vyléčení naskočil v aktivním stylu do zápasu Jirka, hodně míčů vybojoval vepředu Jan Kliment. V ofenzivě se prosazoval také Jhon Mosquera, v největší šanci mu střelu z přímého kopu vyrazil dánský gólman na roh.

Z těch, co naskočili až v průběhu, si o základ znovu řekl záložník Lukáš Červ. Uprostřed pole byl hodně znát, opět se nebál dirigovat své zkušenější parťáky. Odvážným průnikem vybojoval nebezpečnou standardku, po níž zahrozil Mosquera. Naopak Plzni tentokrát tolik nefungovaly kraje hřiště, s nimiž byli trenéři v předchozích zápasech velmi spokojení.

„Soupeři byli kvalitní, ve Španělsku jsme měli super tréninkové podmínky. Počasí nám přálo, stihli jsme všechno, co jsme potřebovali. Jsme připravení a proběhlo to dobře,“ shrnul herní fázi přípravy na tradičním místě zkušený kapitán Hejda.

Plzeň zahajuje jarní část FORTUNA:LIGY v sobotu 10. února proti Mladé Boleslavi. Během zimní pauzy odehrála šest zápasů, pětkrát vyhrála. Hlavním cílem je udržení třetí příčky v lize a pokusit se zvítězit v domácím poháru. Viktoria také zůstává ve hře v jarní fázi Konferenční ligy, do osmifinále postoupila ze skupiny bez ztráty jediného bodu. 

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud