Jonáš Bartoš
5. února 2024 • 13:15

Šulc: Plzeň mám v srdci. Sparta mě obrousila, lidé psali ošklivé zprávy

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlý, energický blonďáček zmužněl. Pavel Šulc (23) s bilancí 8+2 patřil na podzim k nejproduktivnějším hráčům FORTUNA:LIGY. Před dvěma lety padl fotbalově na dno, když neproměnil velké tutovky na Spartě. Pozici v Plzni si vybojoval přes hostování v Jablonci, trpělivostí a tvrdou práci. „Jsem zarputilý – řekl jsem si, že to dokážu a povedlo se mi to,“ usmíval se během rozhovoru pro deník Sport a sport.cz během soustředění ve Španělsku.



Pavel Šulc překonal těžké období. V únoru 2022 promarnil jasné šance na Spartě a pod tehdejším trenérem Michalem Bílkem ztratil prostor na hřišti. Dravý ofenzivní univerzál ale kariéru nezabalil. Nepříjemný zápas hodil za hlavu a postupně se vypracoval mezi klíčové postavy Viktorie. Podzimními výkony si dokonce říkal o dres reprezentačního áčka. „EURO je motivace,“ připustil.

Mění se vaše role v Plzni?
„Trošku jo. Ale musím si udržet výkonnost, pracovat stejně, jako teď, co se týká činností mimo hřiště a na něm. Zkrátka dělat, co nejvíc můžu.“

Vyspěl jste na hostováních v Budějovicích a v Jablonci?
„Určitě. Hodně mi pomohl trenér Horejš. V nejhorší mé chvíli si mě vzal do Jablonce, hostování mi prospělo, navíc jsem tam měl v týmu jednu z klíčových rolí.“

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud