Michal Kvasnica
Premium
28. února 2024 • 14:12

Stadion Baníku: nový, či návrat na Bazaly? Primátor chce „dvojdomek“

Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Ostravě v poslední době rezonuje především jedna otázka: co znamená pro Baník nově zadaná studie, která má zjistit, zda by Bazaly opět mohly být prvoligové? Primátor města Jan Dohnal v rozhovoru pro iSport.cz kromě fotbalu mluví také o záměru postavit novou multifunkční halu, která by byla domovem hokejových Vítkovic.



Začněme jednoduše: znamená nová studie ohledně Bazalů naději pro fanoušky Baníku, co se týče případného návratu ligy na Slezskou?
„Hledáme řešení, kde by Baník Ostrava v budoucnu působil. Osobně vím, že stadion ve Vítkovicích prostě není fotbalový. Navíc jej do budoucna chceme rozvíjet směrem k atletice. Určitě však v tuto chvíli neslibuji návrat Baníku na Bazaly. V tuto chvíli má diskutovaná studie ověřit, zda je taková možnost vůbec reálná. Jaké technikálie by to obnášelo, co různé bezpečnostní podmínky, kapacity, parkování... Studie by samozřejmě měla odhadnout cenu takového případného projektu.“

Nicméně do rekonstrukce Bazalů se dalo přes 320 milionů, nešlo by o znehodnocení této investice? Dovedu si představit, že to může být důležitý argument proti návratu na úplně nové Bazaly.
„Určitě ne, protože velká část té původní investice by byla využita i při stavbě nového stadionu. K nějakému menšímu znehodnocení by asi došlo, je třeba to srovnat s případnými náklady na koupi jiného pozemku pro případnou stavbu.“

Už je k dispozici nějaký pozemek, kde by majitel Baníku Václav Brabec postavil nový stadion?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud