Michal Kvasnica
9. dubna 2024 • 12:58

Pět wingbeků mimo! Plzeň řeší sestavu na Italy, zaskočit může i Šulc

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už není potíž nebo překážka, tohle je průšvih. Zranění univerzála Jana Sýkory pro Plzeň znamená, že na čtvrteční čtvrtfinále Konferenční ligy je trenér Miroslav Koubek bez wingbeků. Viktoria má tři krizové varianty. „Budeme hledat pro a proti,“ uvedl asistent Marek Bakoš.



Jan Kopic nemůže proti Fiorentině nastoupit stejně jako Sampson Dweh kvůli kartám, Milan Havel s Cheickem Souarém nejsou na soupisce pro Konferenční ligu a Jhon Mosquera je zraněný. Po duelu v Karviné totéž platí i pro Jana Sýkoru.

Levý wingbek si v desáté minutě navedl míč před šestnáctku, chystal se vypálit slabší pravačkou, ale vracející se Sebastian Boháč stihl balon těsně před střelou vypíchnout. Sýkora se svíjel, spoluhráči okamžitě na lavičku volali o ošetření a ukazovali, že se bude muset střídat. Odnesli ho na nosítkách, po utkání už měl berle a ortézu na pravém koleni. V neděli pak absolvoval magnetickou rezonanci.

„Bylo to nepříjemné, protože se plným nápřahem soustředil na kop a soupeř mu tam vložil nohu. Ucítil problém v kotníku i koleni. Po detailnějším vyšetření uvidíme,“ popisoval smutně zaskakující kouč Marek Bakoš situaci kolem Sýkory, jenž v této ligové sezoně odehrál jen 493 minut.

Další asi bohužel jen tak nepřidá. Určitě ne ve čtvrtek proti italskému soupeři. Zůstaneme-li u myšlenky, že zkušený stratég Miroslav Koubek nebude chtít měnit fungující rozestavení, možností na kraje sestavy moc nemá.

„Zaobíráme se tím,“ přikývl Bakoš. „Víme, jaká je situace. Jsou tam karty, soupiska, zranění... Honzovo zranění nám do toho trošičku zasáhlo. Teď to budeme dávat do kupy tak, abychom vybrali co nejúspěšnější tým. Varianty jsou omezené, ale musíme si poradit,“ dodal smířlivě.

Jistý je nástup Cadua, který si drží stabilní výkonnost, ať už operuje vlevo přes nohu, nebo vpravo. Ale dál? Radim Řezník nenastupuje, jeho konec v klubu se blíží. Takže buď se přesune na stranu tak trochu po vzoru sparťana Jaroslava Zeleného levonohý stoper Václav Jemelka, čímž by ale vznikla díra vzadu. Do akce by musel mladý Jan Paluska.

Nebo Plzeň vsadí na to, co fungovalo Pavlu Šulcovi v Jablonci pod trenérem Davidem Horejšem. A sice pozice pravého wingbeka. Viktoria by tím vpředu přišla o energii a hlavně produktivitu (14+3 ve F:L), nicméně manévrovací prostor je opravdu miniaturní. Jiné možnosti zkrátka nejsou.

„Sám jste si odpověděl,“ usmál se Bakoš směrem k redaktorovi iSport.cz po dotazu, zda by přesunem Šulce z podhrotového postu nepřišel tým o největší zbraň.

Varianty: 

DOLEVA

Cadu, Václav Jemelka

DOPRAVA

Cadu, Radim Řezník, Pavel Šulc

JAK BY MOHLA VYPADAT SESTAVA

Jedlička

Hranáč   Hejda  Paluska

Cadu Červ Kalvach Jemelka 

Traoré

Šulc  Chorý

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud