Michal Petrák
13. listopadu 2010 • 12:00

Petr Čech může přepsat dějiny. Již zítra!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned dvou zápisů do historie může zítra odpoledne dosáhnout český reprezentační gólman. Proti Sunderlandu chytá Petr Čech o svou 150. nulu v dresu Chelsea, navíc může udržet desáté ligové čisté konto v řadě na Stamford Bridge. To by byl klubový rekord.



Už je to skoro osm měsíců – 27. března 2010. To je datum, kdy Petr Čech naposledy dostal ligový gól na Stamford Bridge. Od té doby se to nikomu ze střelců soupeřů nepovedlo, a tak český reprezentační gólman devíti čistými konty v řadě vyrovnal klubový rekord z roku 1927. Pokud se mu podaří zabránit v cestě do brány všem střelám i zítra odpoledne proti Sunderlandu, zápis překoná.

Petr Čech se stal tváří počítačové hry FIFA 2011Foto Koláž Blesk

„V téhle sezoně je pro mě příjemné, že když jsem musel zasahovat, bylo to většinou ještě za stavu 0:0 nebo 1:0, a pomohlo nám to ke třem bodům,“ říká český gólman v rozhovoru pro klubový web.



Chelsea od začátku ročníku Premier League inkasovala jen pětkrát, což je hlavní důvod, proč je na čele ligové tabulky. Ze začátku sezony k tomu přidávala i spoustu vstřelených gólů, v poslední době (i kvůli malárii, jíž trpěl Didier Drogba) jsou však její úspěchy těsnější.

„V téhle sezoně je každý zápas nebezpečný, vidíte, jak jiné týmy ztrácejí i proti soupeřům ze středu tabulky. Je to těžké, nesmíte dělat chyby, když chcete vítězit. A nám se teď vzadu daří, což je dobře, protože leckdy víme, že stačí dát gól a máme tři body,“ pochvaluje si Čech formu zadních řad „blues“.

279
V tolika zápasech v bráně Chelsea vychytal Petr Čech 149 čistých kont. Další utkání s nulou tak pro něj bude jubilejní.

To byl přesně případ posledního utkání Chelsea, která v týdnu porazila doma Fulham hubeným rozdílem 1:0. Ve středu Čech několika zákroky na konci zápasu pomohl tenhle náskok udržet.

„Musím být připravený. Proti Fulhamu jsem sedmdesát minut neměl co na práci, jen pár odkopů, a pak jsem čelil hned několika střelám,“ vybavuje si brankář. „Závisí to na práci a soustředění. A já pracuju tvrdě, takže vím, že do zápasu jdu připravený,“ popisuje svůj recept.


Připravený, zdá se, půjde Čech na hřiště i zítra proti Sunderlandu. Ačkoli si v malém londýnském derby s Fulhamem přivodil drobné zranění přitahovače stehenního svalu. „To jsem přežil, je to v pohodě. A o víkendu budu taky ok,“ ujišťuje.

Dostane se do kroniky Chelsea jako rekordní gólman?

Petr Čech se stal tváří počítačové hry FIFA 2011
Petr Čech se stal tváří počítačové hry FIFA 2011



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud