17. srpna 2011 • 00:40

Na Plzeňsku poprvé rozhodoval penaltový rozstřel

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třech zápasech prvního kola plzeňského přeboru se dostalo na úplnou novinku, která zatím nemá jinde v Česku obdoby. Šest klubů už si osahalo penaltový rozstřel v případě remízy v základní hrací době. Bod navíc díky tomu slavilo například plzeňské ZČE, které na pokutové kopy porazilo Doubravku 3:2.



„Přijímám to celkem pozitivně vzhledem k tomu, že jsme vyhráli,“ smál se plzeňský trenér Jiří Hudeček. „Upřímně ale nejsem zastáncem podobných novot. Remíza je prostě remíza a na tom bych nic neměnil. Vezměte si, že třeba těsně před koncem utkání s vypětím všech sil vyrovnáte a místo toho, abyste si užívali vydřenou plichtu, tak se dvacet minut při penaltách nic neděje a z hráčů se pomalu vytratí ta euforie,“ vykládá Hudeček.

Co na to jeho svěřenci? „U kluků je to tak, že půlka se na to dívá skrz prsty a ta druhá to bere. Musím ale říct, že jako jeden muž po zápase slavili, jako by vyhráli. I když to tak vlastně nebylo, tři body jsme nezískali,“ upozorňuje kouč.

Pokud zápas skončí remízou, oba celky získávají bod a v penaltách se utkají o další bod navíc jako v hokeji.

Od tohoto nápadu, který prosadil šéf plzeňského fotbalového svazu Roman Berbr, se očekává zatraktivnění duelů a s tím spojené vyšší návštěvy na stadionech. „S tím bych asi souhlasil. Přece jen v menších městech nebo na vesnicích to může u lidí vzbudit zájem a dovedu si představit, že přijdou na fotbal, aby pak viděli penaltovou honičku za druhým bodem,“ říká Hudeček.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud