Jan Podroužek
15. června 2012 • 05:00

Parádní výkon: Utočník dal 6 gólů za hodinu, stály ho 2 litry slivovice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Průtrž holešovského spícího kanonýra! Za 28 zápasů zlínského přeboru posbíral útočník Lukáš Marek pouhé tři góly. Po utkání na hřišti béčka Valašského Meziříčí je už ale daleko veselejší. Během hodiny prostřelil šestkrát soupeřova brankáře a díky téhle explozi pomohl svému Holešovu k parádní výhře 8:1!



Na talíři to prý měl od spoluhráčů celou sezonu. „Na útočníka žádná sláva,“ utahovali si z Marka kvůli jeho slabým statistikám kamarádi z týmu. Ústa jim zavřel neskutečně.

Šestkrát bouchnul míč do sítě Valašského Meziříčí B a spoluhráčům vrací. „Ptám se jich, kolik že dali gólů oni, že já už jich mám devět,“ směje se nově nejlepší střelec týmu.

Před dvěma roky při svém hostování v Martinicích v okresním přeboru zazářil nejvíc. Tehdy slavil pět vstřelených branek. „To se ale s krajským přeborem nedá srovnávat. Je to pro mě výjimečný úspěch,“ přiznává student fakulty tělovýchovy a sportu na Masarykově univerzitě v Brně.

Svoje skvělé představení načal po půl hodině hry. Udeřil lehkou tečí z rohu, před přestávkou dal druhý gól úplně stejně. Potřetí si obhodil obránce a poslal balon kolem gólmana. Pak využil chybu vyběhnuvšího brankáře a skóroval do prázdné brány.

Ale pátý zásah, to byla kuriozita. Marek stál na soupeřově vápně, když v probíhající hře odkopával stoper Meziříčí míč.

Jenže trefil holešovského útočníka do ramene a mičuda se přenesla přes vylezlého brankáře. „Povedlo se mi ho přelobovat. Sice nechtěně, ale pěkně,“ culí se Marek.

Šestou branku dostal vyloženě darem. „Kamarádi věděli, kolik mám gólů, tak mi při samostatném úniku přihrál spoluhráč míč před prázdnou bránu,“ vypráví.

Jeho kolegům se to totiž sakramentsky hodilo. Za hattrick je v Holešově litr slivovice do kabiny. Marek si připsal dva, takže týmová trachtace bude dvojnásobná.

„Slavil jsem to, pochopitelně. S klukama jsme koukali večer po zápase na EURO, nikomu se nechtělo domů. A pak jsme s některými zašli za muzikou. Byl to dlouhý večer,“ vzpomíná Marek.

Od té doby mu jeho přítelkyně říká: „Ty moje hvězdo“. A je třeba, aby se podobně rozzářil už v příští bitvě.

V posledním kole s Bystřicí půjde Holešovu o postup do divize. Když vyhraje a první Morkovice ve vzájemném zápase s třetím Provodem remizují, jde Marek a spol. výš.

„V mužské kategorii jsem začínal v Kroměříži, ale sestavovali zrovna béčko v krajském přeboru a šoupli mě do něj. Takže třetí ligu jsem si nevyzkoušel. S rezervou se nám ale povedlo hned postoupit do divize,“ vykládá Marek.

Jenže béčko po sezoně v Kroměříži rozpustili, takže ani z divize nemá Marek jediný start.

„Byl bych rád, kdyby se mi podobný kousek jako proti Meziříčí ještě povedl. V zápase s Bystřicí ale půjde o víc, než o mé individuální úspěchy,“ říká Marek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud