3. prosince 2020 • 15:05

Dohra červené. Ardeleanu nemá koule, zaznělo z Dukly. Rozhodčí se diví

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční šlágr druhé ligy Dukla - Hradec Králové (1:1) má nečekanou dohru. Analytik domácího týmu Jurij Dinaburskij totiž na Twitteru nařkl sudího Petra Ardeleana z neoprávněného vyloučení vedoucího mužstva Dukly Petra Malého. Ten měl podle zápisu říct rozhodčímu: „Jdi už do prdele.“



K udělení červené karty došlo až po utkání, když trojice sudích v čele s Petrem Ardeleanem kráčela z trávníku do kabin. Právě v ten moment prý zaznělo z lavičky domácích na jejich adresu: „Jdi už do prdele.“

Ardeleanu identifikoval jako autora hanlivého pokřiku vedoucího pražského mužstva Petra Malého, a tak mu udělil červenou kartu a celý incident rovněž popsal v zápise o utkání.

Jenže Jurij Dinaburskij, analytik Dukly, líčí na Twitteru celou situaci zcela jinak.

„Rozhodčí Ardeleanu dnes po utkání udělil ČK vedoucímu Dukly Petrovi Malému za, cituji: V 90. minutě jsem z lavičky slyšel od někoho z vás, jak řval, že mám jít do prdele. Na dotaz proč ji neudělil dřív, sdělil, že, cituji: Nevím přesně, ale už to nemůžu vzít zpět,“ tweetnul Dinaburskij.

„Jsem naprosto přesvědčený, že díky absenci fanoušků je každé slovo z lavičky slyšet a přísahám (což můžete ověřit i ze záznamu), že Petr Malý, který celý zápas tráví v roušce, rozhodně nic takového neříkal, což vlastně rozhodčí i přiznal (jsem toho svědkem).“

„Petrovi teď hrozí pokuta, protože Ardeleanu nemá koule tuto záležitost popsat přesně. Vůbec se nevyjadřuji k sporným situacím během zápasu (nejsem expert na pravidla), ale záměrné poškozování cizího jména, jenom za účelem skrýt vlastní rozhodnutí v emocích, je za mě nedůstojné,“ ukončil svůj příspěvek analytik Dukly.

Ardeleanu nicméně s touto verzí nesouhlasí.

„Nechápu, jak mě může citovat, když nevím o koho jde, vůbec jsem s ním nemluvil a hlavně jsem nic z toho neřekl,“ diví se mezinárodní rozhodčí.

Mezitím také disciplinární komise FAČR zahájila řízení i s fyzioterapeutem Dukly Petrem Routnerem za „nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích)“. Souběžně běží řízení právě i s Malým.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Rozmáhá se nešvar? Petržela, Stanciu i Kliment simulovali bez trestu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud