30. listopadu 2018 • 13:20

Vlastní gól? NE! Vaclík zaujal otočkou a skokem, Sevilla přesto prohrála

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odlišný večer prožila ve čtvrtek dvojice českých reprezentačních brankářů v Evropské lize. Zatímco Tomáš Koubek vychytal jablonecké střelce a dovedl své Rennes k vítězství, Tomáš Vaclík se Sevillou prohrál na hřišti Standardu Lutych 0:1. Španělský klub tak před posledním kolem základních skupin nemá nic jistého, o postup ještě bude muset bojovat. Vaclík v Belgii řešil několik těžkých situací, pořádně se zapotil hlavně v nastaveném čase. Po špatné domluvě s obráncem Kjaerem sprintoval za balonem k brankové čáře a na poslední chvíli zabránil vlastnímu gólu.



„Bude důležité uhrát postup už v Lutychu, mít klid a nehonit to až v posledním zápase s Krasnodarem,“ říkal Vaclík v nedávném rozhovoru pro deník Sport s výhledem k nabitému programu, který Sevillu čeká ve španělské lize. Zůstalo však jen u přání.

Lídr La Ligy sice měl jasnou převahu v držení míče (procentuelně 67:33), za celých devadesát minut ale ani jednou nedokázal vystřelit mezi tři tyče. A protože Vaclík ve dvaašedesáté minutě neměl nárok, když se před ním po hezké kombinaci domácích zjevil zcela osamocený Djenepo, Sevilla prohrála 0:1. Případný závěrečný tlak hostů navíc otupilo i vyloučení střídajícího Sarabii, který po dvou žlutých kartách vydržel na hřišti jen čtvrt hodiny.

„První poločas jsme měli pod kontrolou, ale všechny zápasy venku jsou náročné, obzvlášť v Evropě. Soupeř nás pak důsledně obsazoval jeden na jednoho a nedovolil nám hrát hru, kterou jsme chtěli,“ posteskl si kouč Sevilly Pablo Machín.

Na Vaclíka celkem mířily tři střely, z jedné inkasoval. Složitou situaci řešil i v nastaveném čase, kdy se vůbec nedohodl s dánským stoperem Simonem Kjaerem. Český brankář se vydal pro míč daleko před pokutové území, vracející se obránce jej však odehrál dřív. Neobratnou hlavičkou Vaclíka přehodil a poslal balon směrem do opuštěné brány.

Devětadvacetiletý gólman se okamžitě otočil a sprintoval zpět, aby míč ještě dokázal zachytit. Na první pohled se zdálo, že je to nemožné, Vaclík se ale hbitým skokem vrhl k levé tyči a vrátil balon do hry.

Bláznivý moment tím vyřešil jen dočasně, k volnému míči se totiž okamžitě dostali hráči Lutychu. Bastien přihrál do výhodnější pozice Sa Orlandovi, který se Vaclíka zbavil elegantním „hokejovým“ blafákem. Než ale stihl zakončit do odkryté brány, k balonu se přiřítil střelec jediného gólu Djenepo a prudce jej poslal do břevna. Od něj se odrazil na brankovou čáru, pak ho sebral Vaclík.

Bizarní situace gólem neskončila, český reprezentant se ještě dlouhým výhozem okamžitě snažil založit protiakci Sevilly. Té už ovšem nepomohlo ani pětiminutové nastavení a zkomplikovala si situaci ve skupině J. Aktuálně je s devíti body druhá, stejný zisk však má i třetí Lutych. Vedoucí Krasnodar na tohle duo shlíží s tříbodovým náskokem, o postupujících tak rozhodne až poslední prosincové kolo.

Lutych bude hrát na hřišti beznadějně posledního Akhisaru, Sevilla přivítá Krasnodar. Pokud vyhraje a belgický celek zvládne souboj v Turecku, tři týmy se seřadí na dvanácti bodech. Rozhodovat pak bude minitabulka z jejich vzájemných zápasů, Vaclíkovi a spol. v takovém případě nahrává vysoké domácí vítězství nad Lutychem (5:1). Nejdřív ale musí zdolat Krasnodar.

Góly

Domácí: 63. Djenepo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ochoa – Fai, Luyindama Nekadio, Vanheusden, Laifis – Bastien, Cimirot, Mpoku (43. Marin) – Djenepo, Emond (67. Sá), Carcela-González (85. Lestienne).

Hosté: Vaclík – Mercado, Kjaer, Carriço – Aleix Vidal (52. Sarabia), Banega, Roque, F. Vázquez (77. André Silva), Arana (87. Muriel) – Ben Yedder, Promes.

Náhradníci

Domácí: Gillet, Agbo, Kosanović, Lestienne, Marin, Pocognoli, Sá

Hosté: Escudero, Amadou, Muriel, Gnagnon, Silva, Sarabia, Soriano

Karty

Domácí: Luyindama Nekadio

Hosté: Banega, Roque, F. Vázquez, Sarabia, Sarabia

Rozhodčí

Stadion

Stade Maurice Dufrasne, Lutych

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Sevilla 6 4 0 2 18:6 12
2. Krasnodar 6 4 0 2 8:8 12
3. Lutych 6 3 1 2 7:9 10
4. Akhisarspor 6 0 1 5 4:14 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud