26. listopadu 2018 • 11:30

Vaclík opět zářil. Stal se z něj lídr Sevilly, chválí ho ve Španělsku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když je potřeba hasit problém, je k dispozici! Naposledy se brankář Tomáš Vaclík v dresu Sevilly předvedl v nedělním utkání proti Valladolidu (1:0). Nováček dělal domácím značné problémy, ale právě díky několika důležitým zákrokům českého reprezentanta, zůstaly všechny tři body v Andalusii. A po utkání se mohlo slavit – Sevilla se opět vrátila do čela La Ligy.



Dlouhá léta byl český gólman „schovaný“ ve švýcarské Basileji a diváci jej mohli sledovat většinou jen díky startům v Lize mistrů. I proto Tomáš Vaclík v létě práskl do bot a zvolil přestup do Sevilly. Po necelém půlroce se dá s klidem konstatovat, že to byl skvělý krok.

A podobný názor mají i španělská média.  Ta ho po nedělním utkání, kdy několika skvělými zákroky odvrátil nápor Valladolidu a udržel čtvrté čisté konto v La Lize, označila za jednoho z lídrů Sevilly.

Nejvíc se Vaclík předvedl ve třetí minutě nastavení. Tou dobou byla Sevilla pod tlakem a v pokutovém území se ke střele z otočky dostal Enes Ünal a vypálil pod břevno. Český brankář se natáhl a akrobatickým zákrokem míč vyrazil na roh.

VIDEO: Sestřih Sevilla - Valladolid

„Vaclík, Silva a Ben Yedder jsou lídři Sevilly“ stálo v titulku deníku AS. André Silva byl hráčem, který o vítězství rozhodl jediným gólem a Ben Yedder patří dlouhodobě k nejlepším hráčům španělského mužstva.

A slova chvála měl na adresu 29letého brankáře i trenér Pablo Machín. „Valladolid se v závěru zvedl a zatlačil nás. Bylo znát, že dělá vše proto, aby vyrovnal. Naštěstí máme úplně vzadu kvalitní obranu – Tomáše, který předvedl několik záslužných zákroků a pomohl nám zápas vyhrát,“ řekl po utkání.

Aktuálně má reprezentační brankář, který bojuje na dálku s Jiřím Pavlenkou o post jedničky pod trenérem Jaroslavem Šilhavým, v La Lize už čtyři udržená čistá konta. První Jordi Masip (Valladolid) a Jan Oblak (Atlético Madrid) mají jen o dvě víc.

Tomáš Vaclík v zápase s Valladolidem, ve kterém udržel další čisté konto
Tomáš Vaclík v zápase s Valladolidem, ve kterém udržel další čisté konto

Góly

Domácí: 30. André Silva

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Aleix Vidal, Roque, Banega (74. F. Vázquez), Escudero – Ben Yedder, Sarabia (89. Promes), André Silva (83. Amadou).

Hosté: Masip – Antoñito, J. Moreno, F. Calero, Nacho Martínez – B. Fernández, Míchel, Alcaraz (58. Ünal) – Plano, Čop (71. Verde), T. Villa (84. Leo Suárez).

Náhradníci

Domácí: Amadou, Soriano, Muriel, Promes, Vázquez, Arana, Mercado

Hosté: Ünal, Verde, Luismi, Rodríguez, Tuhami, Keko, Suárez

Karty

Domácí: Carriço, Aleix Vidal

Hosté: Antoñito, B. Fernández, J. Moreno

Rozhodčí

del Cerro – Yuste, Alvarez

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud