Radek Špryňar
20. února 2019 • 18:30

Vrba: Dinamo řadím výš než Partizan. Naznačil, jak nahradí Hubníka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Minulý rok ve stejné fázi Evropské ligy, tedy v prvním kole vyřazovací části, Plzeň poznala unikátní atmosféru balkánského prostředí na stadionu Partizanu Bělehrad. Remizovala 1:1. Stejný výsledek by ji zítra zajistil postup do osmifinále. „Myslím, že nás čeká složitější zápas. Dinamo řadím k ještě lepším mužstvům v Evropě,“ pronesl v předvečer utkání Pavel Vrba. Kouč Viktorie zůstal tajemný v otázce, kdo v základní sestavě nahradí distancovaného kapitána Romana Hubníka.



První zápas proti Záhřebu jste zvládli, následně ve šlágru FORTUNA:LIGY porazili také Slavii. Je to přesně ta pozice, v které jste před odvetou chtěli být?
„Celé to budeme hodnotit až po zítřejším utkání. Pro nás bylo samozřejmě důležité, že jsme výsledek otočili a vyhráli 2:1. Ale to v tuhle chvíli nic neznamená. A naše pozice? Pokud vyhráváte, tak je to důležité pro atmosféru v kabině i v celém klubu.“

Dinamo o víkendu zvítězilo v ligovém utkání 3:0, nicméně oproti prvnímu zápasu v Plzni nastoupilo ve velmi odlišné sestavě. Komplikuje vám to taktické plány?
„Pravda, hráli úplně jinak. Ale oni si to mohou dovolit, mají široký a kvalitní kádr. Každopádně očekávám, že sestava Dinama se bude mnohem více podobat té v prvním utkání. Samozřejmě vyjma dvou postů. Stojanovič je v trestu a Hajrovič se uzdravil.“

Také vaše sestava bude minimálně na jednom místě odlišná. Mimo hru je pro tři žluté karty kapitán Roman Hubník. Už jste rozhodnutý, kdo bude hrát na klíčovém místě stopera?
„Měli jsme na to jen jeden den, ale vím, jak to vyřeším.“

Měl jste relativně širokou paletu možností. Jakým způsobem jste uvažoval?
„Vážně myslíte širokou? To mě zajímá. Koho myslíte?“

Řekl bych, že v úvahu připadá Radim Řezník, David Limberský a Roman Procházka.
„Odpovím tak, že jste se trefil. Bude to jeden z těchto tří hráčů.“

Skvěle jste zvládli nedělní šlágr se Slavií. Myslíte si, že podobný výkon jste schopní podat i v Evropské lize, když jste na odpočinek měli jen tři dny?
„Jsme na začátku jarní části, pro tým by neměl být problém opakovat nadstandardní výkony. Kdybychom měli za sebou nějakých dvanáct třináct utkání, mohl by to být problém. Sami víte, že podobně jako Dinamo máme široký a kvalitní kádr, abychom těžké zápasy zvládali. I v naší sestavě dojde k nějakým změnám.“

Bude úroveň vaší hry dostatečná, aby to stačilo na postup do osmifinále?
„Dinamo je na stejné úrovni jako Slavia, nebo i třetí čtvrtý tým české ligy. Tak to prostě je. Uvidíme, jestli to zvládneme. Ukáže se na hřišti. Každopádně svému mužstvu věřím. Je nám ovšem jasné, že nás čeká nejlepší mužstvo v Chorvatsku.“

Loni jste ve stejné fázi Evropské ligy sehráli podobné utkání před velice bouřlivou kulisou v Bělehradě. S Partizanem jste remizovali 1:1. Takový výsledek by vám zítra zajistil postup. Očekáváte stejně vyhrocený zápas?
„Respektuji sílu Partizanu, ale myslím, že nás čeká složitější zápas. Dinamo řadím k ještě lepším mužstvům v Evropě.“

Milan Petržela přispěl k výhře Plzně nad Záhřebem
Milan Petržela přispěl k výhře Plzně nad Záhřebem

Góly

Domácí: 15. Oršić, 34. Dilaver, 73. Petković

Hosté:

Sestavy

Domácí: Livaković – Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – A. Ademi (C), Šunjić – Hajrović (68. Moro), Olmo, Oršić (88. Gojak) – Petković (90+1. Andrić).

Hosté: Kozáčik – M. Havel (74. Řezník), Pernica, Limberský, J. Kovařík – Hrošovský (C), Procházka – Kayamba, Hořava (57. Bakoš), M. Petržela – Beauguel (67. Chorý).

Náhradníci

Domácí: Zagorac, Andrić, Atiemwen, Gojak, Moro, Perić, Rrahmani

Hosté: Hruška, Řezník, Čermák, Ekpai, Bakoš, Chorý, Kepl

Karty

Domácí: Hajrović, Dilaver, Leovac, Olmo

Hosté: Limberský, Bakoš, Limberský, Chorý

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (všichni ROM)

Stadion

Stadion Maksimir, Záhřeb

ANKETA: Brabec do Plzně. Změní se hostování v přestup? Mají mu fanoušci co vyčítat?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud