Jonáš Bartoš
7. června 2023 • 23:39

Slzy v české vlajce. Hrdinové z West Hamu objímali plačícího Baráka

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožívali životní noc. Česká dvojice z West Hamu se topila v slzách štěstí. Tomáš Souček a Vladimír Coufal laskají pohár pro šampiony Konferenční ligy po finálové výhře 2:1 nad Fiorentinou, zatímco další český hráč Antonín Barák plakal na straně poražené italské strany. Eden prožil nádhernou fotbalovou noc v úžasné atmosféře, kterou pokazilo pouze neurvalé házení kelímků z kotle West Hamu v prvním poločase.



Jakmile sudí foukl naposledy do píšťalky, angličtí fanoušci radostí skoro zbořili tribuny v Edenu. Euforie po rozhodující trefě Jarroda Bowena gradovala až do nástupu na vítězné pódium a předání medailí i trofeje pro vítěze.

Na straně „kladivářů“ se na výhře významnou měrou podíleli i Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Oba odehráli celé utkání, stoprocentně jde o jejich největší kariérní úspěch, lépe si nemohli vysnít večer na hřišti, kde se do velkého anglického fotbalu vyšvihli v dresu Slavie.

Coufal po závěrečném hvizdu běžel k hlavní tribuně, stejně jako Souček. Oba se objímali a těžko vstřebávali, co na svém milovaném stadionu dokázali. Pochopitelně byli jedněmi z nejsledovanějších hrdinů v barvách anglického šampiona Konferenční ligy. O chvíli později si na plochu vzali i svoje děti.

Ještě před předáním medailí a poháru probíhaly veškeré oslavy pod tribunou Sever, kde má kotel domácí Slavia. Tentokrát patřil nadšeným fanouškům West Hamu, někteří z nich se v oslavných chvílích snažili proniknout na hřiště a zdržovali zahájení závěrečného ceremoniálu. Souček se brzy zahalil do české vlajky a užíval si životní fotbalové chvíle. To samé krajní bek West Hamu, který v euforii hecoval „anglickou“ část zaplněných tribun.

Coufal se po utkání objímal i s poraženým Antonínem Barákem, který za Fiorentinu naskočil na plac až v nastavení. Přidal se i Tomáš Souček. Možná si vysvětlovali i napětí z dění v národním týmu, kde se trenér Jaroslav Šilhavý rozhodl z nominace na červnovou evropskou kvalifikaci Baráka kvůli nevhodnému chování v týmu z kádru vynechat.

Záložník poraženého finalisty poté neudržel emoce a propukl ve zklamaný pláč, který se snažil utěšit jeho středeční soupeř Coufal.

Pak už zbytek noci patřil anglickému vítězi, kapitán Declan Rice zvedl ještě před půlnocí krásný pohár a odšpuntoval oslavy, které se protáhnou dlouho do dalších dní.

ONLINE PŘENOS - Finále Konferenční ligy v Praze
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fiorentina Fiorentina West Ham West Ham
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 6. 2023
23:37
9. 6. 2023
Antonín Barák

Antonín Barák stále těžce kouše středeční porážku v Edenu. V pátek večer sdílel na Instagramu fotku, jak zklamaně leží po utkání na zemi. K tomu připojil emotivní vzkaz, vyjádřil se vůbec poprvé od prohry s West Hamem. „Dnes se cítím hůř než ve středu po zápase. Porážku jsem ještě nedokázal vstřebat. Mým největším snem bylo, abych zvedl pohár u mě doma a pro fantastický tým, jako je Fiorentina!" začal český záložník. „Každopádně jsem hrdý, hrdý na celý tým, na všechny lidi z Florencie. Prezentovat tým jako Fiorentina v mé zemi je šílená věc, snil jsem o tom jako dítě, že se mi něco takového může stát. Děkujeme za krásnou sezonu! Ještě jsem neukázal ani 70 % svých dovedností, ale časem všechno přijde," napsal Barák, který je momentálně v Česku.

Zprávy ze dne 9. 6. 2023
11:59
9. 6. 2023
Vladimír Coufal

Vladimír Coufal sdílel na Twitteru videa z bouřlivých oslav. Až o den později. „Dobré ráno Hammers. Jednoduše. Včera jsem ztratil slova, když jsem vás viděl. Do včerejška jsem nevěděl, co znamená být Claret and Blue. Vaše vášeň, obětavost a životní styl jsou teď i moje," sdělil fanouškům.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:39
8. 6. 2023
West Ham

Bouřlivé oslavy pak vypukly u radnice, kde hráči s fanoušky zpívali a tančili. „Chtěli jsme vyhrát pro fanoušky, přivézt jim trofej a to se nám povedlo. A podívejte, jak moc to pro nás i pro fanoušky znamená,“ řekl z balkonu radnice střelec vítězné branky z 90. minuty Jarrod Bowen. „Ten čas, vítězný gól z poslední minuty evropského finále, to nevymyslíte. Ještě pořád jsem to nestrávil,“ dodal.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:38
8. 6. 2023
Tomáš Souček

Tomáš Souček ještě jednou zvedá trofej nad hlavu a slaví s fanoušky.

Tomáš Souček ukazuje trofej fanouškům na ulici
Zprávy ze dne 8. 6. 2023
22:05
8. 6. 2023
West Ham

 

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:28
8. 6. 2023
West Ham

 

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:20
8. 6. 2023
West Ham

Zatímco ve východním Londýně se slaví, v severním už se chystá Arsenal na obří nabídku za kapitána West Hamu Declana Rice.

Zprávy ze dne 8. 6. 2023
21:18
8. 6. 2023
Vladimír Coufal

Vladimír Coufal ukazuje trofej nadšeným fanouškům, kouč David Moyes slaví s šálou...

Vladimír Coufal s trofejí během oslav v Londýně Vítězný tým projíždějící Londýnem Kouč vítězů David Moyes slaví s šálou

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud