Karel Häring
21. února 2013 • 11:43

Britské noviny se Spartě nevěnují, řeší spíš Lampardův rekord

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA – Zatímco pro fotbalisty Sparty a jejich fanoušky je odveta Evropské ligy na hřišti Chelsea velkým svátkem, byť s malými postupovými šancemi, v Anglii stojí tento zápas na okraji zájmu. Tématem číslo jedna zůstává krize Arsenalu.



Stihne Frank Lampard do konce sezony překonat klubový rekord v počtu branek? To je hlavní téma článků některých anglických deníků před dnešním duelem Chelsea-Sparta (21.05). Paradoxní je, že opora „blues“, která podle všeho po sezoně odejde, dnes nenastoupí…

I to dokumentuje (ne)zájem místních médií o samotný souboj. Na včerejší tiskovou konferenci Letenských dorazila jen hrstka anglických žurnalistů a například list The Times zařadil článek věnovaný duelu na Stamford Bridge až nakonec svého bloku věnovaném zástupcům Premier League v Evropské lize.

Nejprve přináší informace před střetnutím Metalist Charkov-Newcastle United, následují Lyon-Tottenham a Liverpool-Zenit Petrohrad.

V případě Chelsea postavili článek na tom, že nenastoupí Frank Lampard, kterého trenér Rafael Benítez nechává odpočívat. Tím se minimálně do neděle odkládá možnost pro hrající klubovou legendu na vstřelení 200. branky za „blues“. Španělský kouč je však přesvědčen, že do konce ročníku překoná „SuperFrank“ i rekord Bobbyho Tamblinga (202).

V podobném stylu referuje před utkáním i The Sun. Na velmi malém prostoru (stejně jako u ostatních zmíněných zápasů EL) se věnuje Lampardovi a připomíná, že Chelsea hraje v neděli důležitý zápas na půdě Manchesteru City.

„Je to pro nás mimořádné utkání, jestliže je dokážeme porazit, přiblížíme se druhému místu. Ale nejprve musíme zvítězit nad Spartou,“ citoval list Beníteze.

Letenští tak má o další motivaci navíc. Bude se o nich zítra psát mnohem víc?

Fotbalisté Sparty si den před zápasem s Chelsea vyzkoušeli hřiště na stadionu Stamford Bridge
Fotbalisté Sparty si den před zápasem s Chelsea vyzkoušeli hřiště na stadionu Stamford Bridge

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud