6. května 2009 • 00:32

Manchester postupuje do finále Ligy mistrů

Autor: Jan Hrabálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o Řím? Ani náhodou! Manchester United ukojil své touhy po závěrečném duelu letošního ročníku Ligy mistrů hned v úvodu semifinálové odvety v Londýně. Za jedenáct minut dal Arsenalu dva góly, nakonec vyhrál naprosto přesvědčivě 3:1.



Společně s výhrou 1:0 v prvním duelu to znamená jasný postup obhájce trofeje.

O jeho protivníkovi pro duel 27. května v italské metropoli se rozhodne dnes rovněž v Londýně. Pokud Chelsea porazí Barcelonu, střetne se Manchester o vítězství se stejným soupeřem jako loni v Moskvě.

Arsenal potřeboval k postupu vstřelit dva góly a žádný nedostat. Vsadil na ofenzivu, sedm minut nepustil hosty na svoji polovinu. Jenže hned první útok „reds devils“ se mu stal osudným. Ronaldo na levé straně doběhl téměř ztracený míč, naslepo jej poslal do pokutového území, kde uklouzl 19letý Gibbs a usnadnil tak vstřelení gólu Korejci Parkovi.

Černé chvíle Arsenalu ale neskončily. Naopak. Po faulu Van Persieho na Ronalda se sám postižený ujal exekuce trestného kopu z dobrých 25 metrů. Jeho dělový projektil obkroužil zeď a zaplul do sítě, hrdina prvního semifinále gólman Almunia ovšem neměl úplně čisté svědomí!

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Emirates Stadium se až na sektor hostí ponořil do smutku, výsledková konstelace velela Wengerovým hochům dát k postupu čtyři góly. Ovšem takové harakiri nehodlal Manchester spáchat. Naopak, do konce první půle mohl ještě Rooney a znovu Ronaldo vedení hostí navýšit, nicméně Almunia stál už na správném místě.

 

Ronaldo padá po zákroku van Persieho.Foto ČTK

Co se United nepovedlo na konci první půle, zvládli ve druhé. Pouhých jedenáct vteřin uplynulo od doby, kdy Vidič vyhlavičkoval míč z vlastního pokutového území po rohu, aby se pak po ose Ronaldo – Park – Rooney dostal zpět k Ronaldovi, který nedal Almuniovi šanci. Akce jako z učebnice moderního fotbalu.

Marnost nad marnost, to byla charakteristika útočného snažení domácích, kteří i přes územní převahu nebyli stavu najít recept na organizovanou obranu. Až jim zbytečným (a červeným) faulem pomohl Fletcher a Van Persie mohl z penalty dát gól na rozloučenou s letošní Ligou mistrů...



Van Persie bojuje o míč.
Van Persie bojuje o míč.


Arsenal FC - Manchester United 1:3 (0:2)

Branky: 76. Van Persie z pen. - 11. a 61. C. Ronaldo, 8. Pak Či-song. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Nasri, Adebayor, Eboué (všichni Arsenal). ČK: 75. Fletcher (Manchester), Diváci: 62.000.
První zápas 0:1, postupuje Manchester United.

Sestavy:

Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (46. Eboué) - Walcott (63. Bendtner), Fabregas, Song, Nasri - Van Persie (79. Vela), Adebayor. Trenér: Wenger.

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (65. Rafael) - Fletcher, Carrick, Pak Či-song - C. Ronaldo, Anderson (63. Giggs) - Rooney (66. Berbatov). Trenér: Ferguson.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud